O femeie din Clit, trimisă în judecată pentru că și-a înjunghiat partenerul de viață care fusese condamnat pentru omor după ce, în 2004, l-a înjunghiat pe bărbatul cu care trăia concubina sa


Intră acum și în grupul de

O femeie din Clit, Luminița Covaci, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în stare de arest preventiv, pentru  violenţă în familie cu referire la tentativa la infracțiunea de omor după ce l-a înjunghiat pe partenerul de viață.

Anchetatorii notează că Luminița Covaci întreţine relaţii de concubinaj cu respectivul bărbat din anul 1989, aceştia având domiciliul în satul Clit din comuna Arbore și au împreună trei copii.

Totodată, în cursul anului 2003 femeia a părăsit domiciliul comun, mutându-se la locuinţa altui bărbat din comuna Suceviţa, iar în de 20 martie 2004, concubinul său a mers în comuna Suceviţa unde stăteau cei doi şi l-a înjunghiat cu un cuţit pe barbatul la care locuia concubina lui.

Agresorul a fost trimis în judecată pentru violare de domiciliu şi omor calificat, ulterior fiind condamnat de către instanţa de judecată la o pedeapsă privativă de libertate.

Deşi acel incident soldat cu condamnarea sa pentru o infracţiune deosebit de gravă a fost generat într-o anumită măsură de comportamentul concubinei sale, după liberarea din penitenciar bărbatul a revenit la locuinţa din satul Clit, continuând relaţia de concubinaj cu Luminița Covaci.

Cei doi concubini au continuat şi în această perioadă să consume individual sau împreună cantităţi mari de băuturi alcoolice, iar pe acest fond între ei surveneau permanent incidente violente sau doar verbale, în repetate rânduri bărbatul reproşându-i femeii că din cauza atitudinii sale el a fost „obligat” să omoare o altă persoană şi să stea apoi la puşcărie.

Ancheta a stabilit că în cursul zilei de duminică, 11 iunie 2017, bărbatul a plecat spre locul său de muncă de la orele 05:00 , fiind  îngrijitor la ferma de animale a din satul Clit, în timp ce Luminița Covaci a participat pe la orele amiezii la o înmormântare, iar ulterior, începând cu orele 16:00, s-a deplasat la magazinul mixt din localitate unde a început să consume băuturi alcoolice.

Seara, în jurul orei 21:00, după ce şi-a terminat programul de lucru, bărbatul s-a deplasat la acelaşi magazin mixt unde s-a întâlnit cu concubina lui și a consumat la rândul său băuturi alcoolice, după care a început să se certe cu concubina sa.

După puţin timp bărbatul a plecat singur spre domiciliul, iar după circa o jumătate de oră a plecat spre casă și Luminița Covaci.

Cei doi s-au certat până la orele 23:30, ambii fiind în stare avansată de ebrietate, iar pe fondul acestui incident Luminița Covaci l-a înjunghiat pe concubinul său cu un cuţit în zona dorsală.

Ulterior, ea a sunat la 112 unde a mințit că o persoană necunoscută l-a înjunghiat pe concubinul său în timp ce acesta se afla în curtea casei lor.

La scurt timp după acest apel telefonic bărbatul rănit a fost transportat iniţial la Spitalul municipal Rădăuţi, iar apoi la Spitalul judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava a efectuat examinarea medico-legală a victimei, concluzionând că aceasta a prezentat plagă înjunghiată interscapulară dreapta cu retenție de cuțit, pneumotorax drept, hemotorax minim, iar aceste leziuni au necesitat pentru vindecare un număr total de 22-23 zile de îngrijiri medicale.

Cauza urmează să fie judecată de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de