Proiectul de inventariere și modernizare a parcărilor de reședință, blocat pentru a doua oară în Consiliul Local Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local a respins, în ședința de joi, pentru a doua oară, proiectul de reabilitare a 4.364 de locuri de parcare din municipiul Suceava. Proiectul a fost blocat de consilierii PSD și în ședința din 27 iulie a.c..

Consilierii locali suceveni au respins cu 15 voturi „pentru”, 4 „împotrivă” și 3 abțineri proiectul inițiat de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi privind inventarierea a peste 4.000 de parcări de reședință.

„Sunt necesare aceste inventarieri având în vedere că suntem și în faza de definitivare a spațiilor verzi din municipiul Suceava. Este bine să avem această inventariere corectă, în așa fel încât să facem niște strategii privind asfaltările din acest an, dar și cele de anul viitor”, a spus primarul Ion Lungu.

La rândul său, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a precizat că proiectul propus prevede inventarierea a 4.364 de locuri de parcare, locuri pe care sucevenii le-au creat de-a lungul timpului și care ar putea fi modernizate.

„Vorbim despre un proiect de inventariere. Este domeniul privat al municipiului Suceava în momentul de față, îl inventariem, îl intabulăm și după ce facem intabularea pe aceste locuri de parcare intrăm cu un proiect de modernizare pentru parcări. Ulterior, parcările vor fi prinse în domeniul public al municipiului Suceava. Câștigă astfel suceveanul cu mașină, care poate parca civilizat, câștigă și iubitorul de spațiu verde, iar orice intervenție asupra domeniului public, asupra spațiilor verzi va fi imediat sancționată”, a spus Harșovschi.

Vasile Mocanu, liderul consilierilor PSD, a propus un amendament la proiectul de hotărâre astfel încât inventarul să fie eșalonat pe cartiere, prin prioritizare în funcție de lucrările edilitare, însă propunerea sa a fost respinsă de colegii din Consiliul Local.

„Faptul că 4.000 de locuri de parcare trebuie aprobate fără alocare de număr cadastral mi se pare o chestie care arată că cel puțin 10-20% din ele vor primi altă destinație”, a mai spus Vasile Mocanu.

Proiectul de hotărâre prevedea inventarierea și modernizarea a 1.161 locuri de parcare din cartierul Obcini, 361 de locuri de parcare din Zamca, 1.755 din Centru și George Enescu, dar și 1.087 de locuri de parcare din Burdujeni.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de