Bărbat din Gura Humorului prins circulând cu 103 km/h pe DN 17, într-o zonă cu limitare de viteză la 50 km/h


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat, în cursul zilei de joi, zeci de amenzi șoferilor care au depășit regimul legal de viteză, între aceștia, fiind și un șofer din Gura Humorului care conducea cu 103 km/h pe DN 17, într-o zonă cu limitare de viteză la 50 km/h.

Potrivit Poliției Județene Suceava, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești care au în raza de competență sectoare ale drumului naţional DN 17, au organizat joi o acțiune pe linia combaterii vitezei excesive și a identificării conducătorilor auto care conduc vehicule pe drumuri  publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunii, au fost testaţi cu aparatul etilotest 126 conducători auto, fiind constate 2 infracţiuni şi aplicate 81 sancţiuni  contravenționale, în valoare de 41.915 lei, din care 35 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, s-au reţinut 14 permise de conducere, din care patru pentru viteză, două pentru alcool, iar opt pentru alte abateri.

Au mai fost reţinute două certificate de înmatriculare şi retrase două plăcuțe de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, un bărbat de 35 de ani, din orașul Gura Humorului, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce rula pe DN 17 cu viteza de 103 km/h, într-o zonă cu limitare de viteză la 50 km/h.

Totodată, un bărbat de 30 de ani, din comuna Stulpicani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe raza localității de domiciliu, având o alcoolemie de 0,89 mg/l în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.


Intră acum și în grupul de