Premierul Mihai Tudose: Prețul carburanților a crescut din cauza uraganelor care au afectat prețul barilului de petrol și mai puțin din cauza accizei suplimentare


Intră acum și în grupul de

Primul ministru, Mihai Tudose, a declarat, vineri seara, la Sucevița, că prețul carburanților a crescut din cauza uraganelor care au generat creșterea prețului barilului de petrol și mai puțin din cauza accizei suplimentare introdusă de la 15 septembrie.

„Cred că și dumneavoastră ați aflat că au fost niște uragane și că au influențat prețul barilului pe plan mondial, a crescut acest preț la acest tip de energie în toată lumea. Ba chiar în România mai puțin decât prețul planetei”, a spus premierul.

El a arătat că creșterea prețului combustibililor în România nu a fost afectată în mare măsură de acciza suplimentară.

„Am făcut chiar ieri un calcul cu colegii de la Finanțe, e aproape inexistent chiar pe un anumit interval temporar eram sub o creștere firească raportat la bursa petrolului”, a spus Tudose.

El a arătat că deja a fost adăugată la preț acciza de 16 bani, iar prețul a crescut cu 9 și nu  se regăsesc nici cei cei 16 bani.

„Impactul datorită fenomenelor meteorologice deosebite din zonele de interes petrolier au avut un impact chiar mai mare”, a spus Tudose.


Intră acum și în grupul de