Politistii ii cauta pe cei care au lasat 6 localitati fara curent electric


Intră acum și în grupul de

E.On Moldova a sesizat marti, Postul de Politie Brodina despre faptul ca reteaua electrica de înalta tensiune 20 KV Vicov – Falcau, între stâlpii 38-40 a fost întrerupta, dupa ce persoane necunoscute au taiat un arbore cu drujba, iar acesta a cazut peste cablurile electrice, întrerupând alimentarea cu energie electrica a microhidrocentralelor din zona si din localitatile Brodina de Jos, Brodina de Sus si catunele limitrofe, fiind afectate circa 1.000 de persoane.

Potrivit IPJ, în momentul de fata s-au luat toate masurile pentru identificarea persoanelor, întrucât E.On intentioneaza sa recupereze prejudiciul.

 

Reamintim ca un numar de sase localitati sucevene au ramas marti dimineata fara curent electric în urma inconstientei mai multor persoane care s-au apucat de taiat copaci, dupa pofta inimii, în vârf de munte pe Valea Brodinei. Departament Comunicare E.ON Moldova Distributie a anuntat marti, ca în cursul diminetii, în jurul orelor 8.30, persoane necunoscute ce efectuau taieri de arbori în Valea Brodinei, au provocat caderea unui copac peste reteaua electrica aeriana cu tensiunea de 20 KV ce trece prin zona, fiind rupti doi stâlpi din beton, precum si conductoarele electrice adiacente. 

Aceasta avarie a dus la scoaterea functiune a 34 posturi de transformare ce asigurau alimentarea consumatorilor din trei comune cu sase localitati, fiind vorba despre Brodina, Cununschi , Ehreste, Lupcina, Magura, Zalomestra.

Potrivit Departamentului Comunicare E.ON Moldova Distributie, singura solutie pentru reluarea alimentarii este înlocuirea stâlpilor rupti si montarea de noi conductoare, lucrari ce erau marti si miercuri dimineata în derulare, finalizarea acestora si reluarea alimentarii cu energie electrica fiind estimata pentru dupa-amiaza zilei de miercuri.

Mai trebuie mentionat ca accesul pâna la locul de montaj al stâlpilor a fost deosebit de dificil chiar si pentru utilaje specializate, deoarece portiunea de retea afectata este pe un pisc de munte. 


Intră acum și în grupul de