Acasă Actualitate Prim-ministrul Tariceanu, multumit de raportul Comisiei Europene privind progresele Romaniei in cadrul...

Prim-ministrul Tariceanu, multumit de raportul Comisiei Europene privind progresele Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare


Intră acum și în grupul de

În mesajul sau exprimat miercuri, premierul Calin Popescu-Tariceanu  s-a aratat multumit de raportul privind progresele pe linia anticoruptiei. „Astazi, Comisia Europeana a dat publicitatii raportul privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe domeniul justitiei si luptei anticoruptie.
Raportul evidentiaza o serie de evolutii pozitive, progrese care ne arata ca România merge înainte pe drumul cel bun, în interiorul Uniunii Europene.
Suntem hotarâti sa continuam politica de toleranta zero fata de cei care îsi folosesc functia publica pentru a se îmbogati. De aceea, am actionat pentru ca Agentia Nationala de Integritate sa îsi înceapa activitatea.
Vrem ca fiecare cetatean sa simta ca în România, justitia este corecta si mai eficienta.  

De aceea, am actionat pentru a elimina coruptia la nivel local, pentru a creste transparenta institutiilor publice, pentru a-i pedepsi pe functionarii care confunda buzunarul cetatenilor cu propriul buzunar.
Toate aceste progrese au fost evidentiate de Comisia Europeana, în raportul dat publicitatii astazi.  
Mai sunt înca probleme, zone în care trebuie sa actionam cu mai multa hotarâre. Criticile continute în raportul Comisiei Europene ne ajuta sa identificam solutii si ne motiveaza pentru a rezolva problemele care mai sunt înca în justitie.



Doresc sa le multumesc reprezentantilor Comisiei Europene pentru cooperarea excelenta si sa îi asigur ca vom accelera masurile din zonele cu probleme, respectiv, ca vom consolida progresele deja realizate.
Stiu ca ne asteapta un drum înca dificil. Mai stiu însa ca România este mai puternica si mai pregatita decât anul trecut. Stiu ca noi, românii, putem sa mergem pâna la capat pe acest drum.   
Vreau sa îi asigur pe români ca eu si Guvernul pe care îl conduc vom continua sa luam toate masurile necesare pentru realizarea angajamentelor pe care România si le-a asumat pentru o Justitie curata si eficienta.

În încheiere, vreau sa fac apel la toate partidele, pentru a adopta un discurs constructiv pe aceasta tema. Cel mai mare adversar al Justitiei este politicianul care adopta un discursul electoral si conflictual. Îi invit pe reprezentantii tuturor fortelor politice la un dialog constructiv si echilibrat, pentru a putea continua progresele din Justitie”, a afirmat în mesajul sau, premierul Tariceanu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version