Cei 350 de elevi jandarmi din anul I au început, luni, anul școlar la Școala de Jandarmi Fălticeni în prezența reprezentanților Inspectoratului General al Jandarmeriei Române

Deschiderea anului de învăţământ la sediul școlii din Fălticeni pentru cei 350 de elevi jandarmi din anul I seria 2017-2018 și la sediul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi din Gheorgheni pentru cei 175 de elevi  din anul II seria 2016-2018 a fost inaugurată, luni, în prezența reprezentanților Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și a autorităților locale.

Potrivit unui comunicat al Școlii de Jandarmi Fălticeni, manifestarea a debutat cu un cuvântul de bun venit al comandantului şcolii, colonel Ionel Postelnicu, fiind apoi transmise mesaje din partea prefectului județului Suceava, Mirela-Elena Adomnicăi, a viceprimarului municipiului Fălticeni,l Constantin Bulaicon și mesajul ministrului Afacerilor Interne prezentat de lt.col. Andrei Violyni, reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

La acest moment festiv au mai participat deputatul PSD Alexandru Rădulescu, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, inspectorul școlar general al I.S.J. Suceava precum și directorii colegiilor și liceelor din Fălticeni.

Sursa citată notează că elevii vor participa la activităţi didactice în perioada 2 octombrie – 21 decembrie a.c., după care elevii anului II vor absolvi școala în data de 21 decembrie a.c., iar elevii anului I vor beneficia de o vacanță în perioada 23.12.2017-07.01.2018, urmată de un stagiu de practică de patru luni în unităţile operative ale Jandarmeriei Române.

Activităţile se desfăşoară în baza curriculum-ului avizat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării  Ştiinţifice şi aprobat de Ministerul Afacerilor Interne şi cuprinde perioade de cursuri, vacanţe şi stagii de practică.

Elevii din anul I vor depune jurământul militar în data de 10 noiembrie a.c.

loading...