Discuții Suceava-Schwaben în Bavaria pentru intensificarea colaborării în sănătate, educație, schimburi de studenți și dezvoltarea aeroportului sucevean


Intră acum și în grupul de

O delegație a județului Suceava va efectua, în perioda 3-6 octombrie, o vizită în Germania, prilejuită de participarea La Târgului de Investiții ExpoReal 2017, de la Munchen.

Delegația este condusă de președintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, care participă și în calitate de președinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord Est și îi are în componență pe managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu, pe medicii Dragoș Vicoveanu, Anatolii Buzdugan și Ana Miron, pe directorul Aeroportului ”Ștefan cel Mare”, Ioan Măriuța, pe președintele Camerei de Comerț și Industrie Nicolae Troașe, pe prorectorul Universității ”Ștefan cel Mare”, Mihai Dimian. Delegației județului i se vor alătura reprezentanții Primăriei Siret în frunte cu primarul Adrian Popoiu, se arată într-un comunicat al CJ Suceava.

Vizita delegației județului Suceava va începe la Augsburg. Astfel, în data de 3 octombrie va avea loc o întâlnire la sediul Consiliului Regional Schwaben din Augsburg cu președintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert. Vor fi discuții pe tema intensificării colaborării în domeniile sănătate, educație și dezvoltarea aeroportului.

În data de 4 octombrie, Gheorghe Flutur împreună cu alți membri ai delegației va fi prezent la Memmingen unde va discuta cu conducerea aeroportului pentru deschiderea unei curse Suceava-Memmingen. Tot în 4 octombrie, delegația de la Spitalul Judeţean va vizita Clinica de neurochirurgie din Gunzburg și Clinica pentru copii și tineri Josefinum din Augsburg.

„Vor fi discuții cu specialiștii germani pentru colaborări viitoare”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Prorectorul Universității ”Ștefan cel Mare”, Mihai Dimian, va avea discuții în 5 octombrie la Universitatea din Augsburg despre cooperarea Erasmus, si la Bukowina Institut despre o posibilă colaborare, schimb de studenți și cooperare specializată.

În Germania se va discuta despre identificarea unor posibilități de colaborare pe clusterul de microbiologie la care universitatea noastră este parteneră, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de