Punctele de examinare pentru obținerea permisului auto din Fălticeni, Rădăuți, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc se desființează, a decis prefectul Mirela Adomnicăi. Examenul va fi susținut doar în Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, marți, că vor fi desființate punctele de examinare pentru obținerea permisului auto din Fălticeni, Rădăuți, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, măsura fiind luată pentru creșterea numărului de candidați care pot fi examinați, dar și pentru asigurarea de condiții egale de examen pentru toți candidații din județ.

Prefectul de Suceava a spus că, în prezent, programarea în ceea ce privește obținerea permisului de conducere, funcționează programarea on-line.

Ea a arătat că programarea este onorată la 30 de zile pentru verificarea dosarului în vederea susținerii examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Totodată, în condițiile în care acest dosar este complet s-a ajuns ca programările pentru examenul pentru categoria B să fie în luna februarie 2018.

„Avem o problemă de programare inegală pe cele cinci locații unde se desfășoară în prezent examenul pentru proba practică”, a spus prefectul care a arătat că acum, examinarea se desfășoară în Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Ea a explicat că sunt 13 examinatori în Suceava, iar pentru un examen la categoria B, durata pentru proba practică este de circa 25 de minute, dar că pentru un examen susținut la Vatra Dornei un examinator mai pierde patru ore pe drum, interval de timp în care ar putea examina alți opt candidați.

În aceste condiții, prefectul a anunțat că a dispus, prin ordin, desființarea celor patru puncte de examinare de la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Fălticeni începând de la 1 ianuarie 2018 și că decizia a fost luată în urma unei analize.

„Ne confruntăm și cu o criză de personal după ce cinci examinatori s-au pensionat”, a spus prefectul.

Ea a mai declarat că județul Suceava are cel mai mare număr de puncte de examinare din țară, fiind un județ de excepție, dar că sunt și diferențe foarte mari în ceea ce privește condițiile de examinare și că și acestea sunt motive pentru care a decis ca examenul să fie susținut doar în municipiul Suceava.

„Vom asigura condiții egale de examinare pentru toți candidații din județul Suceava”, a spus prefectul care a adăugat că măsura va duce și ca să nu mai fie decalaje atât de mari în ceea ce privește programarea pentru examinare.

Mirela Adomnicăi a recunoscut că nu s-a consultat cu Primăria Suceava privind această decizie care ar putea genera noi blocaje în trafic, dar a menționat că vor fi alese trasee pentru examinare astfel încât să nu fie afectată circulația în municipiu care este și așa greoaie.


Intră acum și în grupul de