Ion Lungu: Am o veste nu tocmai plăcută. Asta e realitatea. Am organizat licitația pentru reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare și nu s-a prezentat nimeni


Intră acum și în grupul de

Șansele ca statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare amplasată în apropierea Cetății de Scaun să fie reabilitată până în februarie anul viitor, când se vor sărbători 630 de ani de astestare documentară a Sucevei sunt reduse după ce nicio firmă nu s-a prezentat la licitația organizată de Primăria Suceava pentru acest proiect.

„Am o veste nu tocmai plăcută. Asta e realitatea. A avut loc licitația pentru reabilitarea monumentului ecvestru Ștefan cel Mare din municipiu Suceava, cu proiectare, inclusiv obținerea de avize de la Ministerul Culturii  și lucrări de execuție. Din păcate, nu s-a prezentat nimeni la licitație”, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a spus că nu știe care au fost motivele pentru care nu s-a prezentat nimeni pentru a realiza acest proiect, dar crede că obligația de a obține avizele de la Ministerul Culturii care sunt foarte greu de obținut, ar fi îndepărtat posibilii doritori.

Licitația a fost organizată în 2 octombrie și nu s-a prezentat niciun ofertant, iar municipalitatea va relua procedurile.

„Mă așteptam să avem solicitări. S-au intersat, s-au cumpărat caiete de sarcini, dar în final nu a depus nimeni nicio ofertă”, a spus Lungu care a menționat că valoarea estimată a proiectului este de 562.138 de lei fără TVA.

 


Intră acum și în grupul de