Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță finalizarea a peste 170 de locuri de parcare din Centru, Burdujeni și George Enescu

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, joi, finalizarea unor noi parcări de reședință din cartierele Centru, Burdujeni și George Enescu.

Harșovschi a arătat pe pagina sa de socializare că în urma ultimelor lucrări de modernizare din acest an au fost create în total 176 de locuri de parcare.

Viceprimarul a precizat că în George Enescu au fost create 47 de locuri de parcare la blocurile E68-E80, pe 1235mp; iar alte 27 de locuri de parcare la blocurile E66-E80, pe 820mp.

De asemenea, în zona Elgida Burdujeni, pe strada Prieteniei au fost create 63 de locuri de parcare pe 1100mp, iar în Centru, pe strada Ciprian Porumbescu au fost create 39 de locuri de parcare, 20 longitudinale și 19 oblice.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a adăugat faptul că în acest an municipalitatea nu mai poate face nicio parcare nouă de reședință, proiectul de reabilitare a celor 4364 de locuri de parcare fiind blocat de două ori în Consiliul Local.

„Așa cum stiți deja, nu mai putem face nicio parcare nouă de reședință anul acesta deoarece proiectul de reabilitare a 4364 locuri de parcare nu a fost aprobat în Consiliul Local (consilierii PSD opunându-se pe 29 iulie și pe 28 septembrie)”, a precizat Lucian Harșovschi.

 

Reamintim că săptămâna trecută consilierii locali suceveni au respins cu 15 voturi „pentru”, 4 „împotrivă” și 3 abțineri proiectul privind inventarierea locurilor de parcare pe care sucevenii le-au creat de-a lungul timpului și care ar putea fi modernizate.

„Vorbim despre un proiect de inventariere. Este domeniul privat al municipiului Suceava în momentul de față, îl inventariem, îl intabulăm și după ce facem intabularea pe aceste locuri de parcare intrăm cu un proiect de modernizare pentru parcări. Ulterior, parcările vor fi prinse în domeniul public al municipiului Suceava. Câștigă astfel suceveanul cu mașină, care poate parca civilizat, câștigă și iubitorul de spațiu verde, iar orice intervenție asupra domeniului public, asupra spațiilor verzi va fi imediat sancționată”, a spus Harșovschi.

Proiectul de hotărâre prevedea inventarierea și modernizarea a 1.161 locuri de parcare din cartierul Obcini, 361 de locuri de parcare din Zamca, 1.755 din Centru și George Enescu, dar și 1.087 de locuri de parcare din Burdujeni.

(Mihaela Tcaciuc)