La Expo Real Munchen, Gheorghe Flutur a discutat cu potențiali investitori pentru Spitalul de copii, ambulatoriul SJU Suceava, Salina Cacica, stațiuni ca Sucevița sau Mălini și parcuri industriale: Sperăm să se lege ceva


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a continuat, joi, întâlnirile cu posibili investori la cel mai important târg de investiții din Europa, Expo Real Munchen, arătând că lucrurile ar merge mult mai repede dacă județele ar avea mai multă autonomie și decizie economică.

Flutur a declarat într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute că sunt foarte mulți investitori care sunt interesați să realizeze noi investiții.

„Aici lumea e foarte informată și vine și te caută pentru că știe cine ești, de unde vii și ce oportunități sunt. Nu trebuie să pierzi timpul să povestești ci să stai față în față și, dacă ești serios, să dai termen, să vină în țară și să mișcăm ceva”, a spus Flutur.

El a arătat că au fost purtate discuții cu investitorii în parcuri industriale, cu constructori în spitale și aeroporturi și se continuă discuții și cu investitori pentru spitalul de copii și pentru ambulatoriul din curtea Spitalului Județean Suceava.

„Am avut discuții pentru  Salina de la Cacica pe stațiuni mici cum e Sucevița sau Mălini, pe parcuri industriale. Sperăm să se lege ceva”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a menționat că este importantă prezența constantă la acest târg, precizând că municipiul Cluj Napoca este prezent de șapte ani pentru a atrage noi investitori.

„Sunt foarte mulți dornici să vină să investească”, a spus Flutur.

El consideră că nu înseamnă că se rezolvă totul acum, dar că sunt deschideri pe care dorește să le valorifice

„Dacă nu vii, nu exiști”, a spus președintele CJ Suceava.

El consideră că dacă județele ar avea mai multă autonomie și decizie economică, investitorii ar veni mai repede.

„Astăzi, din păcate, nu am văzut măcar un secretar de stat de la București să fie prezent la cel mai mare târg de investiții din Europa. Guvernul ar trebui să dea un semnal să fie prezent.Au fost investitori, dar nu au fost oficiali care să garanteze pe politică guvernamentală”, a mai spus Flutur.

 


Intră acum și în grupul de