Acasă Actualitate Fotbal, Liga I : Pandurii Tg. Jiu a produs prima surpriza a...

Fotbal, Liga I : Pandurii Tg. Jiu a produs prima surpriza a sezonului


Intră acum și în grupul de

Pandurii Tg. Jiu – Dinamo 1 – 1

      Pandurii s-au tinut de cuvânt si au încurcat pe Dinamo. Duminica seara, la Târgu Jiu, baietii lui Mircea Rednic au fost la cinci minute de un debut cu dreptul. Alex Piturca si-a aratat însa clasa, din nou, si a smuls o remiza in extremis, echivalenta cu primul punct scos de gorjeni în istoria disputelor de pe teren propriu cu gruparea bucuresteana.



      Desi nu s-a marcat, prima repriza a fost una spectaculoasa. În minutul 14, Tilinca a reusit „performanta” de a rata din doar trei metri, trimitând gresit o centrare buna primita de la Cardoso, din lovitura libera. Dupa doar doua minute, Pandurii trec, din nou, aproape de deschiderea scorului, Lobont retinând greu sutul lui Vasilache. Dupa alte trei minute, o alta ocazie de gol la poarta dinamovista: combinatie frumoasa între Pacurar si Vasilache la marginea careului advers, mingea ajunge la Orac, care suteaza putin pe lânga poarta. În teren, Pandurii faceau legea. În tribune, mai precis la „oficiala”, actionarii alb-rosilor erau extrem de nervosi, neîntelegând ce se întâmpla cu echipa lor.

      Daca a doua jumatate a primei reprize a fost dominata de „câini”, actul secund a început la fel ca primul, cu Pandurii la un pas de deschiderea scorului. La sase minute de la reluare, Lobont iese gresit la o centrare de pe dreapta, Alex Piturca trimite spre poarta, dar Moti respinge miraculos. Cei care au spart gheata au fost însa oaspetii. În minutul 55, Adrian Cristea patrunde pe flancul stâng, paseaza în careu pentru Torje, iar „perla Banatului” marcheaza splendid, trimitând cu spitul în vinclul portii adverse. Dupa doar cinci minute, acelasi Adrian Cristea este la un pas sa dea lovitura de gratie, dar sutul sau de la distanta ocoleste spatiul portii lui Mingote. Raspunsul gazdelor a venit în minutul 69, când Alex Piturca patrunde în careul advers, dar Moti îsi face din nou datoria si respinge superb. Inevitabilul s-a produs în minutul 84, când Piti Jr. a reluat senzational din zece metri cu capul, mingea a atins bara si a intrat în poarta, facând parada lui Lobby inutila. Scor final 1-1 si „câinii” încep noul sezonul cu stângul…

Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Vasilache, Vancea (Fl. Stânga, 20), Pacurar, D. Orac (Arrieta, 65) – Tilinca (Tiago, 59), Al. Piturca. Antrenor: Eugen Neagoe.

Dinamo: Lobont – Blay, Moti, Izvoranu, Pulhac – Torje (Attoukour, 73), Ropotan, Ad. Cristea, Bostina – Danciulescu, Miranda (Andrei Cristea, 57). Antrenor: Mircea Rednic.

Antrenament cu public pentru campioni

CS Otopeni – CFR Cluj 0 – 4

      Dupa cum a aratat pe teren echipa sa, antrenorul sârb Miodrag Jesic nu a facut deloc o treaba rea la CS Otopeni. Ilfovenii au avut ghinionul sa întâlneasca în prima partida de dupa promovare pe campioana CFR Cluj, iar jucatorii formatiei gazda au fost marcati de evolutia pe prima scena fotbalistica a tarii iar reprezentanta României în grupele Ligii Campionilor a speculat fiecare greseala si a administrat o corectie mult prea usturatoare adversarilor de duminica seara. Un 0-4 greu de uitat pentru CS Otopeni.

      Chiar si asa, meciul disputat pe stadionul “Astra” din Ploiesti a placut. A fost un joc deschis, în care diferenta au facut-o maturitatea si experienta acumulata de ardeleni.

      Prima ocazie a apartinut ilfovenilor, dar, în minutul 4, Manea a sutat de la distanta pe lânga poarta aparata de Stancioiu. Dupa doar 11 minute de joc, CFR Cluj deschide scorul: Ruiz este deschis pe stânga, patrunde în careu, întoarce mingea pentru Trica iar acesta, din opt metri, nu greseste tinta.

      Urmeaza 25 de minute în care clujenii rateaza ocazie peste ocazie, în timp ce actiunile debutantei în Liga 1 se frâng în preajma careului formatiei pregatite de Ioan Andone. Trica executa o lovitura libera de la mare distanta, mingea ajunge la Ciprian Deac care suteaza fara preluare si fara sperante pentru Pirgov.

      Jocul ardelenilor merge si în repriza a doua fara probleme, chiar daca nu mai exista insistenta din prima parte. CS Otopeni încearca sa obtina o iluzorie egalare. Mai multe atacuri pentru Otopeni, dar golul vine tot pentru CFR. Proaspat intrat pe teren, Dubarbier este angajat la marginea careului si, de la marginea careului, trimite mingea printre picioarele portarului advers. 0-3 în minutul 63 si putea fi iarasi gol doua minute mai târziu, când Pirgov are un reflex de zile mari, respingând sutul lui Ruiz. Scorul final este stabilit în minutul 89 de o rezerva de lux, Fabbiani, care reuseste o executie spectaculoasa, din careu, lobând mingea peste portarul advers.

      CS Otopeni – CFR Cluj 0-4 dupa o partida frumoasa, care a demonstrat ca lupta pentru titlu va fi înversunata si în acest an, iar CFR, dupa cum a aratat, nu are de gând sa stea deoparte. Clujenii au câstigat mult la capitolul coerenta si arata ca o echipa solida, capabila sa puna probleme oricui. Chiar si în grupele Ligii Campionilor. Desi acolo se joaca altceva…

CS Otopeni: Pirgov – C. Dumitrescu (Pana, 46), Scarlatache, Ivan, Popovic – Chiacu, Negru, Nasser, Lazic – Kalle (Predescu, 75), Fl. Manea. Antrenor: Miodrag Jesic.

CFR Cluj: Stancioiu – Tony, Cadu, De Sousa, Pereira – Trica (Fabbiani, 79), Dani, Peralta, Deac (Culio, 69) – Didi (Dubarbier, 61), Diego Ruiz. Antrenor: Ioan Andone.

Remiza norocoasa obtinuta de Otelul

Gaz Metan Medias – Otelul Galati 2 – 2

      Sarbatoare mare la Medias! Duminica dupa-amiaza, Gaz Metan a debutat în prima divizie. Si a facut-o frumos, cu un stil ultra-ofensiv, placut ochiului, în fata Otelului Galati. Petrecerea gazdelor a fost stricata însa de Gabriel Paraschiv, playmakerul oaspetilor realizând o dubla de exceptie.

      Gazdele au început în forta si au reusit sa deschida scorul la chiar sase minute de la primul fluier al arbitrului Kovacs, prin Claudiu Boaru, care a marcat de la 16 metri, cu un sut plasat.

      Galatenii au raspuns imediat si, dupa doar zece minute au restabilit egalitatea, în urma unui contraatac-scoala, cu Gabriel Paraschiv la finalizare. Acest gol nu i-a demoralizat pe bravii elevi ai lui Cristi Pusztai. În minutul 24, Alexandru Curtean prinde un sut în forta, de la 25 de metri, dar Kolev are noroc si mingea ocoleste spatiul portii. Dupa înca patru minute, stoperul Rafael trece si el la un pas de gol, însa reia cu capul peste, din doar sase metri. Cu toate acestea, la pauza a fost 2-1, bulgarul Jelev învingându-si propriul portar, dupa ce a deviat gresit o minge centrata de Prodan.

      Desi otelarii au condus ostilitatile imediat dupa iesirea de la cabine, prima ocazie a reprizei secunde a fost trecuta tot în contul echipei gazda, sutul lui Florin Sabou de la marginea careului mare fiind deviat de Kolev în bara. În minutul 69, Kovacs iese în prim-plan, acordând penalti pentru Gaz Metan. Claudiu Boaru nu s-a concentrat însa îndeajuns si lovitura de la unsprezece metri executata de el a fost respinsa de Kolev. Ocaziile s-au razbunat însa si debutul perfect al gazdelor a fost stricat de Gabriel Paraschiv, care a reusit „dubla” în minutul 81, cu un sut frumos, de la 15 metri. Mai mult, gazdele au terminat meciul în inferioritate numerica, Eric de Oliveira fiind eliminat în minutul 89, pentru cumul de cartonase. Scor final 2-2, dar mediesenii au jucat fotbal!

Gaz Metan Medias: Stetca – Edson, Rafael, Markovic, Buzean – Dudita (Vidakovic, 76), Hoban, Sabou, Al. Curtean – C. Prodan (De Oliveira, 65), Boaru (Semeghin, 78). Antrenor: Cristian Pusztai.

Otelul Galati: Kolev – Cojoc, S. Costin, Jelev, Salagean – Bourceanu, G. Paraschiv, Viglianti (R. Stancu, 67) – Ad. Anca, Elek (M. Pena, 46), Nikolic (Iorga, 82). Antrenor: Petre Grigoras. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version