Acțiune a polițiștilor suceveni în școli și pe drumuri comunale pentru prevenirea accidentelor


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au organizat acțiuni în școli și pe drumuri comunale în cadrul acțiunii „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, în întreg judeţul poliţiştii au concentrat activităţile în zona prevenirii evenimentelor rutiere generate de traversarea neregulamentară, indisciplina pietonală şi indisciplina în trafic a conducătorilor de biciclete şi mopede.

Cei mai vulnerabili din punct de vedere al riscului victimal sunt copiii. Tocmai de aceea, o mare parte a activităţilor preventive au fost derulate în mediul şcolar, la unităţile de învăţământ dar şi în zona adiacentă acestora, arată Poliția Județeană Suceava.

În acest sens au fost organizate peste 100 de activităţi preventive la care au participat circa 3500 de elevi, fiind derulate acţiuni de informare şi responsabilizare, dar şi patrule şcolare, jocuri interactive şi concursuri cu tematică preventivă.

De asemenea, activităţile au fost organizate şi pe drumurile comunale, bicicliştii şi conducătorii de mopede identificaţi fiind instruiţi cu privire la respecatrea regulilor rutiere şi primind veste şi elemente reflectorizante.

Activităţi deosebite cu participarea unui număr mare de elevi au fost desfăşurate de către poliţişti din Municipiul Vatra Dornei şi Oraşul Cajvana. Tinerii au beneficiat de prezentări ale unor filme educative, fiind însă implicaţi şi în activităţi practice care le-au stârnit interesul pentru educaţia rutieră, precizează sursa citată care menționează că au fost distribuite peste 2000 de materiale de informare.


Intră acum și în grupul de