Traficant de carne de cal, depistat in miez de noapte de inspectorii DSVSA

Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au descoperit unul dintre cei mai mari traficanti de carne cal. În urma unei actiuni fulger de la miezul noptii de 28 spre 29 iulie, angajatii Directiei Sanitar -Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Suceava l-au surprins pe Andrei Alin Wilhelm, din satul Hântesti, transportând carcasa de cal de la animale sacrificate într-o gospodarie din Vârful Câmpului, Botosani.

Traficantul era monitorizat de catre sanitar-veterinari de mai multa vreme, fiind printre ultimii „de calibru ridicat” din judetul Suceava. Directorul executiv al DSVSA Suceava , Petrea Dulgheru declara ca Suceava este doar un judet de depozitare temporara si tranzit, de regula, „carnea de cal parasind judetul prin partea de est a acestuia”.

În ultimii 3 ani, inspectorii sanitar-veterinari suceveni au descoperit în jur de 40 de cabaline sacrificate si scoase ilegal la vânzare. Andrei Alin Wilhelm a fost sanctionat cu amenda de 1200 de lei, cantitatea de carne descoperita fiind confiscata.  Întrucât carnea nu a ajuns în consum, barbatul ar putea scapa de urmarirea penala.

Dr. Dulgheru precizeaza ca, pusa, în consum, carnea de cabalina neverificata sanitar-veterinar poate duce la îmbolnavirea de trichineloza, precum si la toxiinfectii alimentare. Aceasta si în conditiile în care la sacrificare sunt duse, de regula, animalele batrâne sau cu anumite afectiuni.