Traficant de carne de cal, depistat in miez de noapte de inspectorii DSVSA


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitar-veterinari suceveni au descoperit unul dintre cei mai mari traficanti de carne cal. În urma unei actiuni fulger de la miezul noptii de 28 spre 29 iulie, angajatii Directiei Sanitar -Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Suceava l-au surprins pe Andrei Alin Wilhelm, din satul Hântesti, transportând carcasa de cal de la animale sacrificate într-o gospodarie din Vârful Câmpului, Botosani.

Traficantul era monitorizat de catre sanitar-veterinari de mai multa vreme, fiind printre ultimii „de calibru ridicat” din judetul Suceava. Directorul executiv al DSVSA Suceava , Petrea Dulgheru declara ca Suceava este doar un judet de depozitare temporara si tranzit, de regula, „carnea de cal parasind judetul prin partea de est a acestuia”.

În ultimii 3 ani, inspectorii sanitar-veterinari suceveni au descoperit în jur de 40 de cabaline sacrificate si scoase ilegal la vânzare. Andrei Alin Wilhelm a fost sanctionat cu amenda de 1200 de lei, cantitatea de carne descoperita fiind confiscata.  Întrucât carnea nu a ajuns în consum, barbatul ar putea scapa de urmarirea penala.

Dr. Dulgheru precizeaza ca, pusa, în consum, carnea de cabalina neverificata sanitar-veterinar poate duce la îmbolnavirea de trichineloza, precum si la toxiinfectii alimentare. Aceasta si în conditiile în care la sacrificare sunt duse, de regula, animalele batrâne sau cu anumite afectiuni.


Intră acum și în grupul de