Proiectile neexplodate, aduse de ape chiar in mijlocul drumurilor


Intră acum și în grupul de

Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pintilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica în mai multe locatii, în urma inundatiilor descoperindu-se munitie din al doilea Dazboi Mondial.

Astfel, în ziua de 27.07.2008, pirotehnistii au fost solicitati în localitatea Hântesti unde, în mijlocul drumului, a fost gasita o grenada de mâna defensiva, adusa de viituri, în perfecta stare de functionare. Situatia a fost delicata deoarece, la sosirea echipei de profesionisti, în jurul grenadei erau o multime de oameni printre care foarte multi copii.

A doua zi, pe raza localitatii Berchisesti, la intersectia DJ 209C cu DN 2E, s-a gasit o bomba exploziva de aruncator calibrul 82 mm, si aceasta în perfecta stare de functionare. Operatiunea a fost complexa, în tot acest timp existând pericolul ca la cel mai mic soc bomba sa explodeze. Din aceasta cauza echipa pirotehnica a ISU Suceava a solicitat asigurarea antemergatorului pentru autospeciala pirotehnica -un echipaj cu o masina de la serviciul circulatie rutiera care sa asigure eliberarea drumului pentru transportul în conditii de maxima siguranta.

În toate cazurile munitia a fost ridicata, transportata si depozitata provizoriu în conditii de maxima siguranta, fara sa se înregistreze nicio problema.

            


Intră acum și în grupul de