Zone din NE Moldovei, ramase in continuare fara curent in urma inundatiilor


Intră acum și în grupul de

Cu exceptia Vasluiului, celelalte 5 judete din regiunea NE a Moldovei sunt afectate în continuare de lipsa curentului electric ca urmare a avariilor produse în urma inundatiilor din ultimele zile.  Potrivit Departamentului Comunicare E.ON Moldova Distributie, marti, la orele 13.00 la Suceava, 12 linii electrice aeriene de medie tensiune erau scoase partial din functiune, 92 posturi de transformare nealimentate , consumatori nealimentati în 14 localitati din zonele: Vicov,Straja, Brodina, Moldovita, Dornesti, Putna.

La Iasi: doua linii electrice aeriene de medie tensiune scoase partial din functiune , 6 posturi de transformare nealimentate , consumatori nealimentati în doua localitati: Rachiteni si Humosu.

La Botosani: o linie electrica aeriena de medie tensiune scoasa partial din functiune, 5 posturi de transformare nealimentate, consumatori nealimentati în 3 localitati din zonele: Rediu, Radauti Prut, Mina Miorcani.

La Neamt: o linie electrica aeriena de medie tensiune scoasa total din functiune, 20 posturi de transformare nealimentate, consumatori nealimentati în sase localitati:comunele: Buruienesti, Adjudeni, Rotunda, Tamaseni, Lutca, Gidinti.

La Bacau: o linie electrica aeriana de medie tensiune scoasa partial din functiune, doua linii total,  77 posturi de transformare nealimentate, consumatori nealimentati în zona Saucesti, Letea Veche, Traian, Secuieni. Aici sunt doua linii deconectate total la solictarea ISU, pâna la trecerea vârfului viiturii.

 

Urmare avariilor, la Suceava sunt 20 stâlpi rupti, iar la Iasi 2.

 

Departamentul Comunicare E.ON Moldova Distributie mai mentioneaza ca 15 echipe E.ON Moldova Distributie, precum si firme care executa lucrari pentru societatea de distributie, intervin, acolo unde este posibil, pentru remedierea avariilor si reluarea alimentarii.

În multe din zonele cu avarii nu se poate interveni deocamdata din cauza cailor de acces impracticabile -poduri rupte, drumuri acoperite de ape.

 

“Echipele noastre intervin cu prioritate pentru remedierea avariilor ce afecteaza alimentarea cu energie electrica la un numar mare de consumatori -localitati întregi, iar pe masura ce acestea vor fi remediate, vom continua cu remedierea deranjamentelor individuale sau colective. Îi asiguram pe clientii nostri ca am suplimentat numarul de echipe pentru ca remedierea deranjamentelor sa fie facuta în cel mai scurt timp posibil, dar numarul mare de deranjamente poate duce la întârzieri în remedierea lor” mai mentioneaza Departamentul Comunicare E.ON Moldova Distributie.


Intră acum și în grupul de