Amenzi de aproape 10.000 de lei pentru un tânăr din Grănicești care a comis mai multe abateri rutiere

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Grănicești, a rămas pieton după ce polițiștii i-au suspendat permisul de conducere pentru aproape un an, după ce a comis mai multe abateri rutiere. El are de achitat amenzi de aproape 10.000 de lei pentru că a depășit neregulamentar, a încălcat limita de viteză, nu a oprit la semnalul poliției, iar mașina nu avea R.C.A și I.T.P.

Potrivit IPJ Suceava, la data de 6 octombrie a.c., în timp ce acționa pe DN 17A, din comuna Dornești, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a efectuat semnal regulamentar de oprire a unei mașini ce a fost înregistrată de radar în timp ce rula în localitate cu viteza de 73 de km/h.

Polițiștii au arătat că șoferul a redus viteza și a semnalizat intenția de a opri, însă el a mărit viteza și și-a văzut în continuare de drum, fapt pentru care polițiștii au trecut în urmărirea autoturismului cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune, până pe raza comunei Grănicești, ocazie cu care, pe traseu, tânărul de 22 de ani a comis mai multe abateri rutiere, respectiv depășiri neregulamentare și încălcarea limitei legale de viteză.

„În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu avea inspecție tehnică periodica și poliță de asigurare obligatorie valabile. Conducătorul auto a fost invitat și audiat la sediul poliției, ocazie cu care a recunoscut toate contravențiile constatate”, a precizat Poliția Suceava.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.570 lei, pentru comiterea a 15 contravenții, respectiv, depășire neregulamentară, viteză, neoprirea la semnalul poliției, lipsa R.C.A și lipsă I.T.P., iar ca măsura complementară i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 300 de zile.

loading...