Sanitar-veterinarii suceveni vor face inventarul animalelor inecate din gospodariile inundate


Intră acum și în grupul de

Seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Suceava, dr. Petrea Dulgheru a declarat miercuri, într-o conferinta de presa ca sanitar-veterinarii suceveni vor face inventarul animalelor înecate din gospodariile inundate. Petrea Dulgheru a aratat ca prin aceasta actiune se urmareste stabilirea numarului de animale luate de ape si duse în aval.

Cu toate ca este de parere ca exista relativ putine cadavre, directorul executiv al DSVSA Suceava, a precizat ca autoritatile locale sunt obligate sa le adune si sa le predea spre incinerare societatilor autorizate, pentru a se împiedica raspândirea unor posibile maladii.

Dr. Petrea Dugheru a mai adaugat ca la Tibeni au fost declarate 700 de pasari moarte, existând totodata semnale ca mai multe porcine si-ar fi murit în apele care au maturat totul în calea lor. „Trebuie sa facem o inventariere a efectivelor, în asa fel încât sa nu ne trezim, ca în alte situatii, ca sunt declarate moarte mai multe animale decât avea comuna”, a precizat dr. Dulgheru.

    


Intră acum și în grupul de