Bărbat băut, cu permis fals ucrainean, depistat în Horodnic de Sus când transporta 11 persoane într-un autoturism pe care l-a furat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au identificat, vineri dimineața, în trafic un şofer băut, fără permis şi care transporta în vehicul prevăzut cu cinci locuri 11 persoane.

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri dimineața la ora 01:40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani din județul Vâlcea, în care se aflau 11 persoane, deși capacitatea vehiculului era de 5 locuri.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În urma verificării permisului de conducere eliberat de autoritățile ucrainene și prezentat de conducătorul auto, polițiștii au identificat o serie de  neconcordanțe. În urma verificărilor  s-a constatat că bărbatul de 32 de ani nu posedă permis de conducere auto eliberat de către autoritățile din România și nici pașaport, document necesar în vederea trecerii frontierei în statul Ucraina, sau permis de rezidență.

Din cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, joi seara, în jurul orei 23:30, bărbatul ar fi furat autoturismul din curtea locuinței unui bărbat de 52 de ani, din comuna Voitinel, unde locuiește fără forme legale, după care, s-ar fi deplasat în municipiul Rădăuți.

De aici a luat cele 11 persoane pe care trebuia să le transporte la domiciliile lor din comunele Horodnic de Sus și Voitinel.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru faptul că, transporta în autovehicul mai multe persoane decât numărul de locuri stabilit în certificatul de înmatriculare (+7 persoane), bărbatul de 32 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.160 de lei.


Intră acum și în grupul de