Polițiștii au continuat acțiunile de informare a sucevenilor despre riscul primirii în casă a unor persoane necunoscute. Un bucureștean, fals angajat al unei firme de utilități, prins după ce a furat unei sucevence banii din casă

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat acțiuni de prevenire şi informare, atât în mediul urban cât şi rural, grupul ţintă fiind persoane vârstnice vulnerabile la infracţiunile de furt prin împrietenire.

Potrivit Poliției Județene Suceava, poliţiştii din cadrul posturilor de poliţie şi poliţiştii de proximitate din mediul urban au realizat situaţii privind zonele în care locuiesc persoane vulnerabile, activităţile preventive fiind derulate din casă în casă în vederea informării şi responsabilizării persoanelor vârstnice şi creşterii gradului de siguranţă a acestora.

Totodată, acțiunea s-a desfăşurat şi în spaţiile publice, în parcuri şi pieţe, în aceste cazuri informarea efectuându-se prin înmânarea de materiale preventive (scrisori, pliante, broşuri), fiind distribuite peste 1000 de astfel de materiale.

În paralel şi în completarea acţiunilor preventive şi de informare, poliţiştii structurilor operative au continuat anchetarea cauzelor de furt prin împrietenire, reuşind probarea activităţii infracţionale a unui tânăr de 29 de ani din municipiul Bucureşti, care în luna iunie 2017 a pătruns în locuinţa unei femei de 68 de ani din municipiul Suceava sub pretextul că este angajatul unei unităţi de distribuire a gazelor naturale şi energiei electrice, sustrăgând o sumă de bani.

În urma unor activităţi investigative complexe poliţiştii au reuşit identificarea bărbatului, stabilind că acesta se află pe raza municipiului Bucureşti.

O echipă de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor judiciarişti din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 16 Bucureşti, l-au localizat pe barbatul în cauză pe raza municipiului Bucureşti, acesta fiind preluat în custodie şi audiat.

 După prezentarea materialului probator, bărbatul a recunoscut furtul comis, întreaga sumă fiind recuperată şi predată părţii vătămate.

În acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii suceveni atrag atenţia încă o dată cu privire la persoanele care au acces la locuinţă sau sunt primite în locuinţă.

„Nu permiteţi intrarea în curţi sau locuinţe a persoanelor necunoscute sau care invocă diverse motive. Nu dezvăluiţi persoanelor cunoscute ocazional locaţiile în care păstraţi sau deţineţi lucruri de valoare sau sume de bani. Nu depozitaţi în locuinţă sume mari de bani”,  atenționează polițiștii.

 

loading...