Tânăr din Vâlcea, reţinut de poliţiştii suceveni pentru mai multe furturi


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 16 ani, din județul Vâlcea, a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, fiind bănuit în mai multe cauze de furt.

Potrivit IPJ Suceava, joi, 12 octombrie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Fălticeni au reușit identificarea autorului unui furt comis la data de 6 octombrie a.c., din locuința unei femei de 47 de ani, din municipiul Fălticeni. Femeia plecase la o vecină și a lăsat ușa garsonierei deschisă, prejudiciul fiind de circa 2.000 lei.

Poliția Suceava a mai arătat că în urma cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că tânărul din Vâlcea este autorul și a altor furturi.

Astfel, polițiștii au precizat că în noaptea de 15 spre 16 mai a.c., prin escaladarea unei ferestre pe care a găsit-o deschisă, adolescentul a pătruns în incinta punctului de lucru al unei societăți comerciale din municipiul Fălticeni și a sustras bani și produse alimentare, prejudiciul fiind de circa 500 lei.

Ulterior, la data de 17 mai a.c., în jurul orei 22.30, a sustras și condus un autoturism parcat pe str. Aleea Căminului, din localitate, deși nu posedă permis de conducere, după care, l-a abandonat, sustrăgând din interior suma de 600 lei.

În aceeași noapte, tânărul a pătruns fără drept în interiorul unei autoutilitare parcate pe str. Maior Ioan și a sustras un DVD și ale bunuri în valoare de circa 1.000 lei.

Într-un alt caz, în noaptea de 13 spre 14 iunie a.c., prin forțarea unui geam, adolescentul a pătruns în interiorul unei autoutilitare parcate pe str. 2 Grăniceri, de unde a sustras bunuri în valoare de circa 900 lei.

„Astfel, în baza probatoriului administrat, la 12.10.a.c., s-a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt în scop de folosinţă”, „furt calificat” şi „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni pentru dispunerea de măsuri preventive”, a precizat Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de