Baisanu interzice ridicarea noilor locuinte pentru sinistrati pe vechile amplasamente


Intră acum și în grupul de

În cadrul întrevederii cu primarii localitatilor afectate de viituri, care a avut loc duminica dimineata la sediul Institutiei Prefectului Suceava, a fost stabilita locatia depozitelor de materiale, necesare la reconstruirea caselor pentru populatia sinistrata.

Prefectului judetului Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a aratat ca acestea  vor avea atât acces auto, cât si pe calea ferata si vor fi amplasate în zonele cel mai puternic lovite de revarsarile de ape, respectiv în Suceava, Radauti si Câmpulung Moldovenesc. Baisanu a spus ca respectivele materiale vor fi apoi transportate în localitatile cu case distruse si propuse spre demolare, sau cu structura de rezistenta afectata. „Primarii se vor «descarca » de materialele pe care le primesc doar în momentul în care casele vor fi terminate si receptionate, iar acestea vor ajunge la beneficiari”, a  explicat prefectul de Suceava.

În acest sens, administratiile locale vor trebui sa identifice terenuri pe care vor fi ridicate noile locuinte cu fonduri de la bugetul de stat, reprezentatul Guvernului în teritoriu facând precizarea ca niciunul dintre aceste obiective nu va mai fi construit  pe vechile locatii, edililor sefi interzicându-li-se emiterea de autorizatii pe amplasamentele în cauza.


Intră acum și în grupul de