Suceava va intra la finantare cu 5 proiecte de drumuri judetene


Intră acum și în grupul de

Cinci proiecte sucevene de drumuri judetene  vor intra la finantare. Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, care a aratat ca procedurile pentru organizarea licitatiilor ar putea demara în toamna. „Judetul Suceava, cu cele 5 proiecte din totalul de 14, a intrat în rândul celor care, sub rezerva contestatiei, vor fi notificate la finantare”, a declarat Flutur.

 Proiectele vizeaza arterele judetene Vatra Dornei-Panaci-Glodu-Bilbor, Darmanesti-Calafindesti-Siret, Pojorîta-Rarau,  Salcea-Veresti-Roscani, respectiv Dolhasca-Probota, si includ lucrari pe circa 100 km metri liniari,  valoarea  acestora  ridicându-se la peste 23 de milioane de euro.

Comitetul Regional de Evaluarea Strategica si Corelare (CRESC), întrunit recent la Piatra Neamt,  a analizat 31 de proiecte depuse în cadrul Programului Operational Regional(POR), 24 dintre acestea vizând axa 2, privind reabilitarea infrastructurii rutiere judetene.

CRESC functioneaza în cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est, regiunea din care fac parte judetele Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Bacau si Neamt, având alocata prin POR suma de 140 milioane euro.    


Intră acum și în grupul de