Primarul Sucevei anunță că vrea să cumpere cu un milion de euro autobuze electrice de capacitate redusă pentru străzile înguste din oraș


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că vrea să achiziționeze autobuze electrice de capacitate redusă, finanțarea fiind asigurată din economiile făcute la un proiect cu finanțare elvețiană și se ridică la circa un milion de euro.

Lungu a spus într-o conferință de presă că a avut discuții la Ministerul de Finanțe la Unitatea națională de coordonare a proiectelor elvețiene privind o economie realizată la licitații pentru proiectul de electromobilitate care se ridică la 1,1 milioane de franci elvețieni, circa un milion de euro.

„Vrem să îi folosim pentru a achiziționa autobuze electrice de capacitate mică”, a spus primarul.

El a arătat că în urma discuțiilor pe care le-a avut la Ministerul de Finanțe și MAI privind implementarea proiectului a reieșit că finanțarea elvețiană ar urma să expire la 30 iunie 2019.

Lungu a spus că din calculele făcute pe legislația actuală, fiind nevoie de minim șase luni pentru achiziții și opt luni pentru furnizare, fără să fie luate în calcul contestațiile termenul de 30 iunie 2019 nu ar putea fi respectat și că ar fi încă două luni de zile de prelungit, până la sfâșitul lunii august 2019.

El a adăugat că această situație urmează să fie analizată de finanțator și de coordonatorul proiectelor cu finanțare elvețiană și că speră să fie un răspuns pozitiv pentru acceptarea prelungirii proiectului.

Potrivit primarului, din suma de bani ar urma să fie achiziționate trei sau patru astfel de autobuze electrice de capacitate redusă pentru că sunt destul de scumpe.


Intră acum și în grupul de