Un investitor australian „serios” ar intenționa să investească 15 milioane de euro în construirea noului stadion al Sucevei

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că un investitor australian despre care a spus că este „serios” a propus să investească în realizarea noului stadion al municipiului Suceava.

„Săptămâna trecută, un investitor serios, din Australia a venit și vrea să investească și să facă noul stadion”, a declarat Ion Lungu în conferința săptămânală de presă.

El a arătat că investitorul australian a spus că vrea să investească în tot complexul sportiv, iar primarul i-a transmis că Sala Polivalentă se va face prin alt proiect, finanțat de Guvern.

„A rămas pe stadion foarte hotărât să ne propună o colaborare pentru finanțarea stadionului, dar vom vedea ce se întâmplă mai departe”, a spus Lungu.

El a evitat să pronunțe numele acestui investitor arătând doar că este un investitor serios.

„ A venit în parteneriat cu niște italieni. Un consorțiu destul de puternic care vrea să investească în România”, a spus Lungu.

Investiția este de circa 15 milioane de euro pentru un stadion cu 15.000 de locuri.

Primarul a arătat că amortizarea acestei investiții nu se poate face doar din taxe și evenimente și e normal ca municipalitatea să gireze.

El a explicat că, în România, această garanție este trecută la împrumut și se include la deficitul bugetar, ceea ce înseamnă că șansele sunt reduse pentru astfel de garanții

Lungu a arătat că situația prinvind garanțiile autorităților locale în cadrul parteneriatelor public-private a fost discutată și în cadrul Asociației Municipiilor din România, iar primarul de Cluj Napoca, fostul premier Emil Boc, a spus că în restul Europei astfel de garanții nu se înscriu la deficitul bugetar și că va trebui și în România să se facă la fel.

loading...