Un investitor australian „serios” ar intenționa să investească 15 milioane de euro în construirea noului stadion al Sucevei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că un investitor australian despre care a spus că este „serios” a propus să investească în realizarea noului stadion al municipiului Suceava.

„Săptămâna trecută, un investitor serios, din Australia a venit și vrea să investească și să facă noul stadion”, a declarat Ion Lungu în conferința săptămânală de presă.

El a arătat că investitorul australian a spus că vrea să investească în tot complexul sportiv, iar primarul i-a transmis că Sala Polivalentă se va face prin alt proiect, finanțat de Guvern.

„A rămas pe stadion foarte hotărât să ne propună o colaborare pentru finanțarea stadionului, dar vom vedea ce se întâmplă mai departe”, a spus Lungu.

El a evitat să pronunțe numele acestui investitor arătând doar că este un investitor serios.

„ A venit în parteneriat cu niște italieni. Un consorțiu destul de puternic care vrea să investească în România”, a spus Lungu.

Investiția este de circa 15 milioane de euro pentru un stadion cu 15.000 de locuri.

Primarul a arătat că amortizarea acestei investiții nu se poate face doar din taxe și evenimente și e normal ca municipalitatea să gireze.

El a explicat că, în România, această garanție este trecută la împrumut și se include la deficitul bugetar, ceea ce înseamnă că șansele sunt reduse pentru astfel de garanții

Lungu a arătat că situația prinvind garanțiile autorităților locale în cadrul parteneriatelor public-private a fost discutată și în cadrul Asociației Municipiilor din România, iar primarul de Cluj Napoca, fostul premier Emil Boc, a spus că în restul Europei astfel de garanții nu se înscriu la deficitul bugetar și că va trebui și în România să se facă la fel.


Intră acum și în grupul de