Ion Lungu: Ținta noastră este ca Suceava să devină smart-city. Am aderat la Parteneriatul pentru o guvernare deschisă, iar prima acțiune este consultarea pe cartiere la fundamentarea bugetului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că, în calitate de primar a aderat la Parteneriatul pentru o guvernare deschisă și că aceasta presupune transparența informației, participarea cetățenilor la decizii, asumarea răspunderii autorității, buget participativ, iar prima acțiune este consultarea pe cartiere la fundamentarea bugetului.

„Ținta noastră este să ajungem la acel oraș inteligent, primul pas fiind oraș-vere, dar până atunci un pas important este să avem o guvernare deschisă la nivel local”, a spus Lungu.

El a anunțat că a semnat un parteneriat la nivel de Guvern- Parteneriatul pentru o guvernare deschisă.

„Am aderat și noi la el”, a spus primarul care a menționat că acesta prevede transparența informației, participarea cetățenilor la decizii, asumarea răspunderii autorității, buget participativ.

„Primul lucru pe care îl vom face în acest an este discutarea, în cartiere, a fundamentării bugetului pentru 2018. Este un lucru pe care l-am mai făcut la Suceava înainte de a fi în UE, cred că prin 2005-2006 am mers în fiecare cartier și am avut discuții pe fundamentarea bugetului”,a reamintit Lungu.

El susține că există transparență la Primăria Municipiului Suceava, arătând că face conferință de presă în fiecare săptămână, că actele sunt puse pe site.

„Nu avem nimic de ascuns, toate informațiile sunt publice”, a spus Lungu.

Primarul a adăugat că pe lângă consultarea populației la fundamentarea bugetului are în vedere și posibilitatea ca o anumită sumă să fie alocată pentru anumite proiecte.

„Colegii din opoziție propun să facem referendum pentru aprobarea bugetului, ceea ce nu este posibil în România pentru că nu este bază legală, dar consultare și transparență va exista”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de