Primarul Ion Lungu asigură sucevenii că străzile afectate de lucrările la rețeaua de termoficare vor fi asfaltate: Dacă nu reușim să le asfaltăm în acest an cu banii de la Guvern, le vom repara la primăvară cu contribuția Primăriei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a dat asigurări sucevenilor afectați de lucrările la rețeaua de termoficare că străzile respective vor fi asfaltate, precizând că programul de reabilitare prevedea și refacerea străzilor.

Lungu a explicat în conferința de presă de miercuri că din cele 7 milioane de lei alocate de Guvern prin Hotărâre de Guvern în primăvară pentru lucrări de reabilitare a termoficării a primit acum promisiuni că va fi achitată jumătate din sumă, respectiv 3,5 milioane de lei, dar că urmează ca noul ministru al Dezvoltării să semneze documentele respective.

„Ni s-a cerut o fundamentare a banilor pe care îi putem cheltui în acest an”, a spus Lungu.

El a menționat că, în primăvară solicitarea municipiului a fost de 7 milioane de lei.

„Când ne-au întrebat acum, după ce am închis șantierele în ceea ce privește reabilitările pe termoficare, nu mai putem cheltui această sumă”, a spus Lungu.

 

El a precizat că la această sumă de 3,5 milioane de lei, dacă va fi transferată municipiului,  la care se adaugă finanțarea Primăriei de 1,5 milioane de lei, totalul pentru reabilitări  de rețele termice în 2017 pe cele trei puncte termice Parc, Obcini și Zamca, sunt 5 milioane de lei.

„În sumă este inclusă și asfaltarea străzilor”, a spus Lungu care și-a exprimat speranța că suma de 3,5 milioane de lei de la Guvern să vină până la 1 noiembrie pentru efectuarea de lucrări de asfaltare.

„Dacă nu vom reuși să asfaltăm în acest an străzile, din contribuția Primăriei le vom repara în primăvară”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de