Cristian David: “Am tot respectul, admiratia si sunt impresionat de felul in care au stiut sa-si faca datoria”


Intră acum și în grupul de

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, împreuna cu presedintele UNICEF în România, Edmond McLoughney, s-au aflat miercuri în judetul Suceava. Însotiti de prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, acestia au mers în doua din localitatile grav afectate de inundatii, Tibeni si Dornesti, pentru a se asigura daca interventia post-inundatii a pompierilor si jandarmilor a fost bine facuta, respectiv daca evaluarea pagubelor înregistrate a fost efectuata cu o precizie cât mai mare, astfel încât toate ajutoarele pe care le-a aprobat Guvernul sa fie distribuite cu rapiditate, dar si echitabil.

„Este foarte important sa acordam locuitorilor judetului Suceava cea mai mare atentie pentru ca aici sunt înregistrate cele mai multe locuinte afectate si de aceea trebuie sa dirijam cu prioritate atât ajutoarele banesti, cât si materialele pentru consolidarea sau reconstructia caselor afectate, catre judetul Suceava”, a declarat ministrul Cristian David. Acesta i-a asigurat pe localnici ca în scurt timp vor sosi materialele de constructie pentru refacerea locuintelor.

„Este o chestiune de zile, legata strict de transport. Unele vor veni vagonabile, altele cu masini si vor fi distribuite prin centrele judetene organizate pe lânga prefecturi si la fiecare comuna în parte, pe baza de tabele care au la baza anchetele sociale si evalurea comisiei tehnice”, a aratat ministrul Internelor si Reformei Administrative.

În urma vizitei efectuate în cele doua comune calamitate, Cristian David s-a declarat impresionat de promptitudinea si  spiritul de sacrificiu cu care au actionat autoritatile, facând referire la lucratorii ISU, precum si la jandarmii, care au intervenit si în salvari de vieti omenesti.

„Majoritatea actiunilor au fost de protejare a populatiei si bunurilor, dar au fost situatii, mai ales în judetul Suceava, unde interventiile au fost pentru salvare. Asta arata angajament, responsabilitate si de spirit de sacrificiu si curaj. Am tot respectul, admiratia si sunt impresionat de felul în care au stiut sa-si faca datoria”, a mai precizat ministrul David.


Intră acum și în grupul de