Primarul Sucevei i-a sfătuit pe aleșii locali liberali să-și lege numele de proiecte ambițioase, arătând că el a inițiat reabilitarea Cetății de Scaun ce a adus Sucevei titlul de destinație europeană de excelență


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a sfătuit pe aleșii locali liberali prezenți, sâmbătă, la Forumul Administrației Publice Locale desfășurat la Iași că principala prioritate a acestora trebuie să fie să-și îndeplinească promisiunile electorale, să-și lege numele de cel puțin un proiect ambițios și a exemplificat cu proiectul reabilitării Cetății de Scaun a Sucevei ceea ce a dus la declararea Sucevei ca destinație europeană de excelență.

Lungu a spus în cadrul forumului că mai sunt doar doi ani și jumătate până la alegeri și că vine vremea decontului.

„Vreau să vă spun din proprie experiență. Prioritatea este să ne îndeplinim promisiunile pe care le-am făcut electoratului. Periodic, bifez din acel pliant, proiectele realizate”, a spus primarul.

El le-a transmis aleșilor locali liberali să-și îndeplinească programul electoral.

Ion Lungu a arătat că sunt oportunități și că primarul are datoria să vină cu soluții, cu proiecte, subliniind că nu ajung banii din fonduri proprii și că este nevoie de promovarea de proiecte cu finanțare europeană.

Primarul Sucevei a reamintit că municipiul Suceava este singurul municipiu reședință de județ din regiunea nord-est care are documentele strategice aprobate, dar a menționat că nu sunt deschise axele de finanțare.

„Avem nevoie de mai multă operativitate din partea Guvernului, de mai multă claritate. Din păcate lucrurile sunt în întârziere și ne vom trezi că nu am absorbit niciun euro pe fonduri europene”, a atras atenția Ion Lungu.

El a mai spus că Suceava parcurge acum pașii pentru a deveni un oraș verde, arătând că a fost pusă în practică soluția inteligentă de încălzire cu biomasă, în parteneriat public-privat, că se implementează un proiect pe iluminat public modern cu lămpi LED de același tip care se montează acum la Roma, că se achiziționează autoutilitare electrice pentru serviciile municipalității și biciclete electrice pentru polițiștii locali și că prin POR 2014-2020 ar urma să fie achiziționate autobuze electrice.

„Suntem oraș verde și avem festivalul internațional al filmului ecologist”, a spus Lungu care a menționat că urmează să se implementeze apoi și proiecte de folosire inteligentă a energiei verzi.

El le-a recomandat primarilor să facă proiecte integrate și să nu se lase seduși de cetățeni să facă o stradă care nu duce nicăieri.

Totodată, Ion Lungu, le-a spus aleșilor locali să promoveze programe de care să se lege de numele lor și a exemplificat cu proiectul reabilitării Cetății de Scaun a Sucevei pe care l-a inițiat în 2006 și care a făcut ca în 2017 municipiul Suceava să fie declarată destinație europeană de excelență.

„E nevoie de proiecte ambițiose, de anvergură”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de