(FOTO/VIDEO)Amplă acțiune pentru depistarea șoferilor băuți în zona Rădăuți fiind restrase 10 permise și aplicate peste 150 de amenzi în câteva ore


Intră acum și în grupul de

Un număr de 50 de polițiști cu 20 de autospeciale de poliție au acționat vineri în zona municipiului Rădăuți în cadrul celei mai ample acțiuni de creştere a gradului de siguranţă rutieră în zona arondată municipiului Rădăuţi de la începutul acestui an. 

Acţiunea a fost argumentată şi orientată în baza analizelor privind factorii de risc şi vulnerabilităţile identificate în această zonă, o prioritate a poliţiştilor fiind identificarea celor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi pun în pericol siguranţa rutieră.

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din cadrul polițiilor municipale Suceava și Rădăuți și ale orașului Vicovu de Sus au organizat o acţiune pe raza municipiului Rădăuți, a orașelor Cajvana, Milișăuți, Solca și Vicovu de Sus precum și a comunelor arondate, pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

   În cadrul acţiunii au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, iar în câteva ore au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 85.040 de lei și au fost reţinute pentru diverse abateri la regimul rutier şi pentru consum de alcool 10 permise de conducere.

De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare retrase şi au fost ridicate 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Un exemplu în acest sens este că la ora  04.40, un echipaj de poliţie rutieră a oprit pentru control DJ 209G, din comuna Straja, autoturismul condus de un localnic de 65 de ani.

Polițiștii i-au solicitat șoferului să se supună testului cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De remarcat este că în urma derulării acţiunii de amploare nu au fost înregistrate evenimente rutiere în acesată zonă, activităţile urmând a fi continuate pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de