38 de familii sucevene sinistrate au solicitat sa locuiasca in containere modulare


Intră acum și în grupul de

Doar un numar de 38 de familii au solicitat sa li se aduca containere modulare din sudul tarii, pentru a avea un acoperis provizoriu deasupra capului. „Am avut 38 de solicitari pentru astfel de containere, pe care le vom onora în perioada imediat urmatoare”, a declarat prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat ca desi numarul celor ale caror case au fost înghitite de ape este mult mai mare, multi sinistrati refuza sa locuiasca în aceste case modulare. „Exista foarte multi cetateni care stau la rude sau la prieteni si nu accepta sa locuiasca în module”, a aratat Baisanu. Acesta a mai adaugat ca un numar de 14 containere locuibile, cu utilitati si spatii de dormit, au ajuns deja la Tibeni, localitatea cea mai grav afectata de inundatiile de la sfârsitul lunii iulie, în timp ce alte 8 au sosit în municipiul resedinta de judet si urmeaza a fi distribuite în localitatile calamitate.

Precizam ca un numar de 42 de case au fost distruse în totalitate de revarsarile de ape, iar alte 119 gospodarii au suferit avarii structurale grave si urmeaza a fi demolate.

În ultimele zile au mai fost solicitate comisii de evaluare pentru înca 5 locuinte din comunele sucevene Gramesti si Vicovu de Jos.  


Intră acum și în grupul de