Licitația pentru salubrizarea menajeră în municipiul Suceava a fost suspendată. Decizia CNSC a fost luată după o contestație a unei firme din Buzău reprezentată de fostul șef al ANRMAP, deputatul PNL Cristina Trăilă


Intră acum și în grupul de

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis suspendarea procedurii de licitație inițiate de Primăria Suceava pentru salubrizarea menajeră din municipiu în urma unei contestații a unei firme din Buzău reprezentată de deputatul PNL Cristina Trăilă, în calitate de avocat.

Cristina Trăilă a fost președinte al Autorității Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), actuala Autoritate Națională pentru Achiziții Publice.

Firma RER ECOLOGIC SERVICE BUZĂU SA, reprezentată convenţional de avocatul Crisitina Trăilă a depus la CNSC o contestație împotriva documentaţiei de atribuire elaborată de municipiul Suceava privind procedura de licitaţie deschisă având ca obiect „Delegare prin concesiune a gestiunii serviciului de salubrizare menajeră” și a solicitat, printre altele, suspendarea procedurii de atribuire până la emiterea deciziei pe fond a Consiliului.

În aceste condiții, CNSC a decis să admită cererea de suspendare a procedurii de atribuire formulată de SC RER ECOLOGIC SERVICE BUZĂU SA și a dispus suspendarea procedurii de atribuire.

Decizia a fost emisă luni, iar Primăria Suceava va putea formula plângere în termen de 5 zile de la comunicare.

Licitația pentru salubritatea menajeră a fost programată pentru data de 1 noiembrie, a anunțat, săptămâna trecută  primarul Ion Lungu.

El a arătat că încă nu a avut loc licitația și sunt deja foarte multe clarificări cerute la care au fost transmise răspunsuri, dar a fost înregistrată și o notificare prealabilă făcută de RER Ecologic Buzău în care se propun schimbări în caietul de sarcini care este aprobat și avizat de ANRMAP.

Lungu a precizat că Primăria a respins această notificare ca tardivă, nefiind depusă în termen.

„Sunt șanse reale ca această licitație importantă să aibă loc la 1 noiembrie”, a spus Lungu.

El consideră că prin noua abordare a problematicii deșeurilor menajere se poate vorbi de un punct de cotitură în domeniu.

„E un punct de cotitură în ceea ce privește modalitatea de gestionare a deșeurilor cu platforme îngropate sau semiîngropate și puncte de colectare de deșeuri reciclabile”, a spus primarul.

El consideră că va fi o bătălie destul de mare, dar speră să se ajungă de această dată la capăt și municipiul Suceava să aibă un operator titular pentru salubritatea menajeră.

 

Consiliul Local Suceava a aprobat, în septembrie, reluarea licitației pentru desemnarea operatorului de salubrizare menajeră pentru următorii 12 ani, valoarea contractului fiind de 83,829 de milioane de lei.


Intră acum și în grupul de