Casă din Şaru Dornei cuprinsă de flăcări din cauza unei improvizații la instalația electrică

O improvizație la instalația electrică a provocat un incendiu puternic, luni după-amiază, la o locuință din satul Plaiu Şarului, din comuna Şaru Dornei.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale, trei motopompe şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardeau etajul şi mansarda unei case de locuit, construită din lemn şi anvelopată cu polistiren, şi exista pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la o anexă din vecinătate – un atelier de tâmplărie”, a spus Găleată.

El a precizat că incendiul a fost lichidat după mai bine de trei ore, pompierii reușind să salveze parterul casei de locuit şi atelierul de tâmplărie.

În urma incendiului, a ars acoperişul casei pe 80 mp, precum şi plafonul a două camere şi două holuri de la etaj, tot pe 80 mp.

De asemenea, s-au degradat pereţii şi tavanul parterului pe 90 mp, obiecte de mobilier, materiale textile, aparatură electrocasnică şi pardoseala.

„Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de siguranţe fuzibile improvizate”, a menționat plt. adj. Alin Găleată.

loading...