Gheorghe Flutur: Turismul este o prioritate zero a județului și sunt propuse pentru a fi finanțate programe de dezvoltare și modernizare a infrastructurii turistice și de transport, noi produse turistice și noi


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  a declarat, marți, că autoritățile sucevene împreună cu diversele structuri din turism au convenit să propună pentru a fi finanțate mai multe programe și proiecte.

Flutur a spus că turismul este o ramură economică principală pentru județul Suceava.

„Vom trata turismul ca o prioritate de grad zero”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.

El a spus că preocupările autorităților sucevene nu rămân doar la preocupările pe promovare.

„Vrem să mergem articulat, cu o gândire strategică. Și avem în vedere acțiuni privind amenajarea și siguranța teritoriului, dezvoltarea serviciilor și a infrastructurii turistice, punerea în valoare a resurselor județului”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a arătat că în urma dezbaterilor avute la nivel judeţean, pornind de la Direcțiile de acțiune propuse pentru Master-Planul de Dezvoltare a Turismului pentru județul Suceava, a formulat o serie de propuneri de proiecte spre a fi promovate și incluse la finanțare de ADR Nord-Est.

Astfel, sunt propuse proiecte de dezvoltare și modernizare a infrastructurii turistice, proiecte ce privesc dezvoltarea produselor turistice și de promovare turistică, dar și de dezvoltare a resurselor umane în sectorul turistic  și de susținere a dezvoltării turismului durabil.


Intră acum și în grupul de