Administrator de asociație lăsat fără atestat pentru un prejudiciu de aproape 10.000 de lei. Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache: Urmează controale la foarte multe asociații de proprietari


Intră acum și în grupul de

Administratorul Asociaţiei de Proprietari „Ucatana” Nr. 107 din municipiul Suceava, Loredana Elisabeta Leşan, a rămas fără Atestatul de Administrator de Imobil, după ce Consiliul Local a apobat, miercuri, în unanimitate, retragerea documentului. În urma unor controale efectuate de reprezentanții Serviciului „Asociaţii de proprietari” din cadrul Primăriei Suceava, s-a constatat că femeia a prejudiciat asociația de proprietari cu circa 10.000 de lei, fiind descoperite abateri grave.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, Serviciul „Asociaţii de proprietari” din cadrul Primăriei Suceava a efectuat în perioada 20 iunie – 15 septembrie a.c. verificări asupra activității financiar – contabile din perioada 1 aprilie 2016 – 31 martie 2017.

Astfel, în urma verificării registrelor de casă, s-a constatat că administratorul Loredana Elisabeta Leşan a prejudiciat asociația cu 9.887,47 lei.

De asemenea, administratorul a încălcat reglementările privind operaţiunile de casă, neînregistrând corect încasările şi plăţile, soldurile zilnice nefiind întocmite corect.

Totodată, controlorii au descoperit că administratorul nu a respectat cronologia, iar registrele de casă nu au fost întocmite zilnic.

Mai mult, administratorul nu a repartizat corect facturile primite de la furnizori pe listele de cheltuieli pentru fiecare condominiu și apartament în parte, constatându-se diferențe mari între listele de plată afișate și facturile emise.

Conform proiectului de hotărâre de retragere a atestatului de administrator, în urma controlului s-a descoperit și faptul că angajaţii asociaţiei au încasat salarii mai mari decât cele aprobate de Adunarea Generală.

Viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, a precizat în cadrul ședinței de Consiliu Local faptul că prejudiciul a fost recuperat și că în următoarea perioadă vor fi făcute controale și la alte asociații.

„Toate greșelile făcute de această doamnă administrator sunt incalificabile, înseamnă că nu a învățat nimic în toată cariera ei de administrator. Nu știu cum a reușit să ia acest atestat. De acum încolo urmează controale la foarte multe asociații de proprietari. Mai avem semnale de la cetățeni cu privire la administratori care nu își fac treaba. Legea-i lege, nu-i tocmeală și toți cei care au greșit mai devreme sau mai târziu vor plăti”, a spus Andronache.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de