Țigări de contrabandă de peste 32.000 de lei, confiscate de polițiștii suceveni la Pojorâta

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă, după ce a fost depistat de polițiștii din Pojorâta cu țigări în valoare de peste 32.000 de lei.

Potrivit IPJ Suceava, joi, la ora 02.15, în timp ce acționa pe raza de competență, o patrulă din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta, a identificat pe o stradă lăturalnică, a DN 17 din localitatea Pojorâta, un autoturism înmatriculat în străinătate și în apropiere un bărbat de 34 de ani din comuna Izvoarele Sucevei, care avea asupra sa cheia autoturismului.

„În urma controlului interiorului autovehiculului, polițiștii au identificat 2.900 pachete cu țigări, bunuri pentru care, bărbatul de 34 de ani nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Țigările în valoare de circa 32.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, cu o valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției”, a precizat Poliția Județeană Suceava.

Sursa citată a mai arătat că bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, polițiștii au precizat că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă,  cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

loading...