Prefectul de Suceava: În vara anului 2018 tăiem panglica la șoseaua de centură a Sucevei și la DN 18. Centura Rădăuțiului începe anul viitor, iar până în 2020 vor fi modernizați minim 260 de km de drumuri naționale


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi seara, că în vara anului 2018 va fi inaugurată șoseaua de centură a municipiului Suceava și modernizarea DN 18, Iacobeni- până la limita de județ.

Adomnicăi a spus în emisiunea Exclusiv 90 de minute că în ceea ce privește șoseaua de centură a Sucevei a fost organizată o ședință extraordinară specială la Ministerul Transporturilor în care a fost aprobată documentația tehnică care a fost revizuită și încărcată pe SEAP.

„Suntem în calendarul promis, iar la sfârșitul anului vom avea stabilit și încheiat contractul cu executantul lucrării pentru cei 15 la sută rămași de executat din lucrare”, a spus Adomnicăi.

Ea a mai declarat că anul viitor vor începe și lucrările la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, precizând că directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași i-a spus că au fost alocați banii pentru relocarea rețelei electrice pentru șoseaua de centură Rădăuți și a fost încheiat contractul pentru lucrările suplimentare.

„Asta înseamnă că de anul viitor încep și acolo lucrările”, a spus prefectul.

Ea a menționat că pentru vara anului 2018 se prefigurează inaugurarea șoselei de centură a Sucevei și a modernizării DN 18.

„Îmi doresc să-mi respect promisiunea. În vara anului 2018 să tăiem panglica la șoseaua de centură și la DN 18”, a spus Adomnicăi.

Ea a mai declarat că acordul-cadru pentru întreținerea rețelei de drumuri naționale din județ în perioada 2018-2020 prevede că minimum de executat este de 267 de kilometri în condițiile în care în ultimii trei ani au fost reabilitați doar 97 de kilometri.

Prefectul a explicat că în funcție de alocări se vor putea executa, în acești trei ani, lucrări de întreținere pe o lungime de 439 de kilometri din cei 600 de kilometri de drumuri naționale din județ, din care 97 au fost refăcuți în ultimii trei ani.

„Îmi doresc să ne apropiem de maximul pentru județul Suceava în funcție de alocările bugetare”, a spus Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de