Acasă Actualitate Primul caz de turbare la dihor din judetul Suceava

Primul caz de turbare la dihor din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Suceava, dr. Petrea Dulgheru, a declarat, vineri, ca în comuna suceveana Musenita s-a înregistrat un focar de rabie la dihor, diagnosticul de turbare fiind stabilit în cursul zilei, în urma analizelor de laborator efectuate la Suceava.

Dulgheru a aratat ca, în cursul diminetii de joi, în casa lui Nicolae Barbuta, din satul Bancesti, comuna Musenita, a intrat un dihor care a atacat-o pe sotia acestuia, muscând-o de un picior, iar sotul împreuna cu un alt barbat au reusit sa omoare animalul cu o furca. Seful DSVSA Suceava a precizat ca medicul veterinar din localitate a adus la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava cadavrul dihorului pentru analize.



Dr. Dulgheru a spus ca în urma înregistrarii acestui caz, în comuna Musenita s-a declarat rabie si s-au luat masurile legale care se impun în astfel de situatii.

Acesta este primul caz de turbare la dihor, înregistrat în judetul Suceava si al 53-lea caz de rabie depistat de la începutul anului.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version