Aproape 600 de șoferi testați cu aparatul etilotest de polițiștii suceveni, la sfârșitul săptămânii trecute

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat, în perioada 27 – 29 octombrie a.c.,  acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în scopul depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule  după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

Potrivit Poliției Suceava, în cadrul acţiunii au fost constatate 18 infracţiuni, din care 12 pentru alcoolemie sau refuz de recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii au aplicat 148 de sancţiuni contravenţionale, iar pentru abaterile săvârşite în trafic au fost reţinute 20 permise de conducere, din care 8 pentru alcool și 12 alte cauze.

„În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 592 de şoferi”, a precizat sursa citată.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a prezentat câteva exemple ale unor şoferi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu viteză excesivă punând în real pericol siguranţa traficului rutier. Din fericire, prezenta activă a poliţiştilor în teren a făcut ca aceşti şoferi să fie opriţi înainte de producerea unor tragedii.

Astfel, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a nepăstrării distanței regulamentare în mers, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Calea Unirii din localitate a intrat în coliziune față-spate cu un autoturism care circula în fața sa, pe care l-a proiectat în alt autoturismul condus în aceeași direcție de un bărbat de 33 ani.

Cei trei conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în cazul celor doi conducători auto care circulau regulamentar și de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 44 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Fălticeni, a fost depistat de un echipaj al Poliției din Preutești în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul a fost oprit în trafic, sâmbătă, la ora 20.25, pe un drum comunal din comuna Bunești, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

loading...