Trei cetățeni asiatici prinși de polițiștii de frontieră suceveni în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera pentru a-și căuta un loc de muncă în România

Trei cetățeni asiatici cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani, care încercau să treacă ilegal frontiera în România pentru a-și găsi un loc de muncă, au fost prinși de poliţiştii de frontieră din cadrul Poliției de Frontieră din Siret.

Potrivit ofițerului pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, duminică, 29 octombrie a.c., în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret de la I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcția localității Vâșcăuți, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră.

„Imediat, un echipaj mobil s-a deplasat în zonă şi a constatat că este vorba despre trei bărbați, cetățeni străini, care nu aveau asupra lor documente de identitate, motiv pentru care au fost conduși la sediul sectorului, pentru cercetări”, a precizat comisarul-șef Ilie Poroch-Serițan.

El a arătat că cei trei bărbați au vârste cuprinse între 20 și 27 de ani și sunt cetățeni din Uzbekistan, Turkistan și Republica Kârgâzstan.

Bărbații au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera în România pentru a-și găsi un loc de muncă.

Ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava a precizat că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

loading...