ATOP Suceava: În județ este o acută criză de polițiști, iar tinerii angajați nu au experiență. În unele localități există fricțiuni între polițiști și primari


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică- ATOP- Suceava a constatat mai multe deficiențe în județ în ceea ce privește activitatea de ordine și liniște publică și de asigurarea siguranței cetățenilor.

Eugen Salar, consilier judetean PNL si seful ATOP Suceava

Potrivit raportului pe al treilea trimestru al acestui an, ATOP Suceava a constatat „o relație mai puțin constructivă” între organul polițienesc și unele primării, așa cum a fost la Salcea și Vicovu de Sus, cu precizarea că la această dată au fost eliminate unele disfuncționalități.

Sursa citată arată că la foarte multe posturi de poliție nu sunt folosiți indicatorii de performanță minimali ca instrumente de lucru pentru prevenție și optimizare a resurselor umane și materiale, în scopul eficientizării muncii organului polițienesc.

„Se constată în continuare o lipsă acută de personal, nu sunt acoperite schimburile, la care se adaugă lipsa de experiență a tinerilor angajați”, se menționează în raport.

Totodată, se subliniază că unele primării, precum cea de la Bosanci, au sistat organizarea pazei de unde vine și explicația că după ora 15:00 grupuri de tineri vandalizează dotările de la școală).

„Un alt aspect semnalat în mai multe rânduri la postul de poliție Vulturești, Cajvana, este cel al asigurării unor minime solicitări, respectiv cauciucuri, baterii etc”, se arată în raport.

Mai mult, în majoritatea localităților, cetățenii semnalează lipsa spațiilor amenajate pentru staționarea mijloacelor de transport în comun – cu atât mai grav cu cât vine anotimpul friguros – marcajele și trotuarele sunt o problemă deficitară la nivel de județ, iar în unele localități se constată lipsa iluminatului public pe anumite zone și a sistemelor video de supraveghere, în special în zonele circulate mai intens în timp ce la Udești nu sunt semnalizate trecerile de pietoni sau nu sunt efectuate marcajele.

 


Intră acum și în grupul de