Suceveni fără permise de conducere depistați la volan pe drumurile din județ. Unul avea permisul cumpărat din Ucraina, altul avea permis britanic falsificat, iar al treilea are interdicție de a conduce


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat în week-end mai mulți suceveni care conduceau autovehicule deși nu au acest drept.

Astfel, vineri după amiaza, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuţi din localitate, autoutilitara înmatriculată în străinătate condusă de un localnic de 25 de ani.  Întrucât existau suspiciuni cu privire la veridicitatea permisului de conducere emis de autorităţile ucrainene și prezentat de conducătorul auto, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că, tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere și pașaport eliberat de autoritățile române.

Tânărul a recunoscut că permisul de conducere l-a procurat contra unei sume de bani de la o persoană necunoscută, nu a urmat cursurile vreunei şcoli de şoferi nici în România şi nici în Ucraina.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru  „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Ulterior, sâmbătă dimineața, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DJ 178C, din comuna Bilca un autovehicul  înmatriculat în străinătate, condus de un  bărbat de 52 de ani, din comuna Frătăuţii Noi.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la veridicitatea permisului de conducere eliberat de autorităţile britanice și prezentat de bărbat, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere valabil pentru nici o categorie auto eliberat de autorităţile române sau străine.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru  „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.

Tot sâmbătă, seara,  în timp ce acționa pe raza comunei Arbore, un echipaj de poliție a oprit pentru control autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 67 de ani.Cu ocazia verificării permisului de conducere prezentat de conducătorul auto, polițiștii au constatat faptul că, acesta este expirat de aproape un an, din 20.12.2016.

Totodată, din cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, bărbatul de 67 de ani, nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice fiind cercetat de Poliţia municipiului Rădăuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, iar numărul de înmatriculare al autoturismului aparține unui alt vehicul.

În acest caz  cauză s-a deschis un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de