Acasă Actualitate Fotbal, Liga Campionilor : Remiza sperantelor

Fotbal, Liga Campionilor : Remiza sperantelor


Intră acum și în grupul de

Galatasaray Istanbul – Steaua Bucuresti           2-2

Desi în campionat a început dezamagitor, practicând acelasi joc saracacios si plictisitor din ultimele sezoane, Steaua ne-a aratat miercuri seara ca îsi merita locul în Liga Campionilor, ca stie sa atace si ca, victoria din amicalul cu AS Roma nu a fost întâmplatoare.



Pe un “Ali Sami Yen” care si-a respectat pe deplin renumele de „infern”, baietii lui Marius Lacatus au facut un meci mare, fiind la un pas de o victorie senzationala. Pase din prima, inventivitate pe faza ofensiva, mult tupeu si un Banel Nicolita reinventat. Cam acestea au fost datele partidei de la Istanbul. Ros-albastrii au condus cu 2-0, dar Shabani Nonda a reusit o dubla prin care turcii si-au câstigat dreptul de a spera în partida retur, din Ghencea.

Steaua începe curajos repriza si, în minutul 5, reuseste sa deschida scorul, dupa o gafa incredibila a portarului Aykut. Turcul degajeaza în ceafa lui Arthuro, mingea ajunge la Dayro Moreno, iar columbianul patrunde si marcheaza cu sânge rece. În minutul 14, gluma se îngroasa. Ros-albastrii lovesc din nou, distantându-se pe tabela, spre mirarea turcilor din teren si din tribune. Golanski executa un aut lung, defensiva turca respinge gresit si Banel Nicolita prinde un voleu de zile mari. Turcii revin însa în joc si, în minutul 20, Shabani Nonda marcheaza pentru 1-2, cu un voleu plasat, la care Zapata intervine gresit, împingând balonul în poarta. În minutul 40, gazdele cer lovitura de la 11 metri, la o cadere a brazilianului Lincoln în careul Stelei. Din fericire, centralul Duhamel nu s-a lasat pacalit de caderea teatrala a sud-americanului, lasând jocul sa continue. La rampa avea sa iesa apoi Zapata. Portarul Stelei face adevarate minuni, respingând sutul lui Nonda, trimis din doar sase metri, astfel încât cele doua echipe au intrat la pauza cu scorul de 1-2.

Din pacate însa, stelistii au picat dupa pauza. Galatasaray începe mult mai bine actul secund si, dupa o ratare a nou-intratului Ozbek, Shabani Nonda egaleaza scorul, la doar doua minute de la reluare, dupa o noua faza în care Zapata si-a aratat limitele. Turcii forteaza golul victoriei si, în minutul 58, Nonda este la un pas de hattrick. A doua jumatate a reprizei secunde a apartinut Stelei, care trece în trei rânduri pe lânga golul victorii. Mai întâi în minutul 72, când mingea circula bine pe traseul Arthuro – Toja – Lovin, iar sutul ultimului este respins în fata de portarul turc. La recuperare, Toja centreaza, dar Banel Nicolita trece pe lânga dubla, ratând voleul. Cu cinci minute înainte de final, Arthuro este aproape de a da lovitura de gratie. Banel Nicolita centreaza perfect din corner, brazilianul se înalta bine, dar lovitura sa de cap trece la o palma de vinclul portii lui Aykut.

Meciul se încheie cu o noua ratare mare a Stelei. În minutele de prelungire, Banel Nicolita are golul victoriei în bocanc, dar stelistul rateaza lamentabil, dupa o preluare buna.

Scor final 2-2, iar Steaua a devenit favorita la calificare. Ramâne însa de vazut daca ros-albastrii vor continua forma buna si în returul din Ghencea. Daca o vor face, cu siguranta impresionantul imn al Ligii Campionilor va rasuna nu doar la Cluj, ci si în Ghencea…

Galatasaray: Aykut – Hakan Balta, Servet, Meira, Emre Gungol (Sabri, 66) – Arda Turan, Ayhan, Topal (Ozbek, 46), Hasan Sas (Senturk, 77) – Nonda, Lincoln. Antrenor: Michael Skibbe.
Steaua: Zapata – Golanski, Goian, Radoi, P. Marin – Lovin, Ov. Petre (Ghionea, 60) – Nicolita, Dayro Moreno, Toja (Tiago Gomes, 82) – Arthuro. Antrenor: Marius Lacatus.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version