Bursa de „sinistrat”


Intră acum și în grupul de

Zece elevi din localitati sucevene afectate de inundatiile de la sfârsitul lunii iulie, vor primi burse de câte 2.000 de lei, de la Organizatia Judeteana a PSD.

Anuntul a fost facut de liderul filialei Suceava a PSD, profesorul Virginel Iordache. Acesta a declarat ca bursele vor fi acordate pe parcursul primului semestru al anului scolar 2008/2009. Liderul PSD a mai precizat ca Organizatia social-democrata va asigura rechizite scolare, manuale si ghiozdane, pentru 30 de elevi din familii sinistrate.

Profesorul Iordache a mai anuntat ca PSD Suceava solicita Inspectoratului Scolar Judetean sa recomande liceelor si scolilor de arte si meserii sa puna în discutia consiliilor de administratie posibilitatea ca, în baza unor anchete sociale, elevii din localitatile sinistrate, sa aiba gratuitate la cazarea în caminele unitatilor scolare în care învata. De asemenea, social-democratii cer Inspectoratului Scolar sa intervina pe lânga deliberativele locale, pentru ca în dosarul pentru obtinerea bursei sociale sa fie prevazut si criteriul „sinistrat”, iar elevii din aceasta categorie sa aiba prioritate la selectia beneficiarilor.


Intră acum și în grupul de