Fiica omului de afaceri din Fălticeni ucis, internare provizorie prin instanță


Intră acum și în grupul de

Fiica omului de afaceri Viorel Acârnăresei, principalul suspect în uciderea tatălui ei, a fost dusă sâmbătă seara la Tribunalul Suceava pentru măsura internării provizorie.

Tânăra, Florina  Adonia, în vârstă de 17 ani, suferă de boli psihice grave și este principalul suspect în uciderea tatălui ei al cărui cadavru a fost găsit, vineri seara, în locuința din Fălticeni având răni la gât.

Fata, care era dependentă total de tată a fost găsită în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un bar, având lângă ea câinele de luptă.

Ea a fost preluată în custodia autorităților și prezentată Tribunalului Suceava pentru a fi luată o măsură de internare provizorie.

Tribunalul Suceava a admis sâmbătă seara cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și a dispus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii faţă de Acîrnăresei Florina Adonia, cercetată pentru violenţă în familie, până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture starea de pericol.

Tribunalul a  dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice a suspectei Acîrnăresei Florina Adonia în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola Iaşi, stabilind mai multe obiective ale expertizei.

Astfel, urmează să se stabilească dacă Acîrnăresei Florina Adonia este orientată din punct de vedere allo-psihic şi temporo-spaţial și dacă din punct de vedere obiectiv se evidenţiază existenţa unei boli psihice de natură să afecteze capacitatea suspectei Acîrnăresei Florina Adonia de a discerne sau capacitatea de a se stăpâni și dacă a acționat cu discernământ în cazul presupusei acțiuni de violență în familie.

„În cazul în care suspecta Acîrnăresei Florina Adonia suferă de o boală psihică, vor fi precizate măsurile cu caracter medical care se impun pentru vindecare sau pentru ameliorarea stării de sănătate, astfel încât să fie înlăturată starea de pericol care a impus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii”, a mai decis instanța.

 


Intră acum și în grupul de