Banii promiși de Guvern pentru lucrările de termoficare vor ajunge la Suceava. Primarul Ion Lungu a anunțat că a semnat contractul de finanțare


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, marți, că a semnat, la București, contractul de finanțare prin care Guvernul României alocă 3,5 milioane de lei pentru lucrările de termoficare realizate în acest an.

Primarul Ion Lungu a precizat că urmează să intre în conturile municipalității 3,5 milioane de lei pentru lucrările de modernizare a trei puncte termice, respectiv Obcini, Zamca şi Parc.

„În sfârșit am semnat contractul de finanțare pentru cele 3,5 milioane de lei. Vor veni banii”, a spus primarul Ion Lungu.

El a menționat că străzile pe care s-au efectuat lucrări de termoficare vor fi asfaltate cel mai probabil în primăvara anului viitor și a solicit constructorului să completeze șanțurile cu balast pentru ca pe respectivele străzi să se poată circula.

„Mă îndoiesc că în acest an mai toarnă beton și asfalt. Este și riscant. Decât să facem lucrări de mântuială, mai bine lăsăm să asfaltăm în primăvară. Am cerut constructorului să mai completeze șanțurile care s-au săpat cu balast în așa fel încât, mai ales dacă ninge, să se poată parca, să se poată circula în condiții cât de cât normale”, a mai spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Precizăm că pentru lucrările de termoficare a fost semnat un ordin de alocare a sumei de 7 milioane de lei, în luna iunie a acestui an, însă în octombrie s-a dat un nou ordin, pentru alocarea a 3,5 milioane de lei. Din cauza lipsei banilor lucrările de reabilitare a rețelelor termice nu au fost terminate în acest an, urmând ca din primăvara anului viitor acestea să fie reluate în Zamca și Obcini.


Intră acum și în grupul de