Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc, singurul de acest gen din țară, va fi reabilitat și dotat printr-un proiect cu finanțare europeană


Intră acum și în grupul de

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a anunțat, miercuri, că a început procesul de contractare pentru trei proiecte din regiunea nord est între care cel de reabilitare a Muzeului „Arta lemnului” din Câmpulung Moldovenesc.

Proiectul de reabilitare, modernizare și dotare Muzeul ”Arta lemnului” din municipiul Câmpulung Moldovenesc în scopul conservării, protejării și promovării patrimoniului cultural are o valoare solicitată de aproape 11,7 milioane  lei.

Acest proiect se afla pe lista de rezervă și a fost selectat la finanțare.

”Pe lângă îmbunătățirea infrastructurii, care se adresează creșterii standardelor materiale, cred că este important să sprijinim și o altă dimensiune esențială, care se adresează laturii noastre spirituale. Mă refer aici la conservarea și protejarea patrimoniului: muzee, case memoriale, centre artistice care integrează aspecte și modele culturale diverse”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat al Fondurilor Europene.

Acest muzeu a fost înfiinţat în 1936 și are zece săli de expoziţie şi o secţie în aer liber.

Majoritatea pieselor sunt din secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, iar cel mai important exponat este carul din lemn pentru transportul vinului.

Secţia în aer liber cuprinde două case tradiţionale, una huţulă, datată în secolul al XVII-lea, şi alta de la mijlocul secolului al XVIII-lea.


Intră acum și în grupul de