Acasă Actualitate Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc, singurul de acest gen din țară,...

Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc, singurul de acest gen din țară, va fi reabilitat și dotat printr-un proiect cu finanțare europeană


Intră acum și în grupul de

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a anunțat, miercuri, că a început procesul de contractare pentru trei proiecte din regiunea nord est între care cel de reabilitare a Muzeului „Arta lemnului” din Câmpulung Moldovenesc.

Proiectul de reabilitare, modernizare și dotare Muzeul ”Arta lemnului” din municipiul Câmpulung Moldovenesc în scopul conservării, protejării și promovării patrimoniului cultural are o valoare solicitată de aproape 11,7 milioane  lei.

Acest proiect se afla pe lista de rezervă și a fost selectat la finanțare.

”Pe lângă îmbunătățirea infrastructurii, care se adresează creșterii standardelor materiale, cred că este important să sprijinim și o altă dimensiune esențială, care se adresează laturii noastre spirituale. Mă refer aici la conservarea și protejarea patrimoniului: muzee, case memoriale, centre artistice care integrează aspecte și modele culturale diverse”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat al Fondurilor Europene.



Acest muzeu a fost înfiinţat în 1936 și are zece săli de expoziţie şi o secţie în aer liber.

Majoritatea pieselor sunt din secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, iar cel mai important exponat este carul din lemn pentru transportul vinului.

Secţia în aer liber cuprinde două case tradiţionale, una huţulă, datată în secolul al XVII-lea, şi alta de la mijlocul secolului al XVIII-lea.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version