Acasă Actualitate Suceava primește la Târgul de Turism al României distincția Destinație Europeană de...

Suceava primește la Târgul de Turism al României distincția Destinație Europeană de Excelență 2017. La târg, care se deschide joi la Romexpo, județul Suceava va avea două standuri de prezentare


Intră acum și în grupul de

Județul Suceava va fi prezent cu două standuri la Târgul de Turism al României în cadrul căreia va fi oferită distincția de destinație europeană de excelență pentru municipiul Suceava în urma unui proiect depus de Consiliul Județean Suceava prin Serviciul CNIPT.

Un stand de prezentare a Sucevei ca Destinație Europeană de Excelență va fi amenajat în cadrul standului României, organizat de Ministerul Turismului în cadrul acestui târg, iar un alt stand, de prezentare a județului Suceava, organizat separat de CJ Suceava va prezenta oferta județului în parteneriat cu primăriile Suceava, Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului Putna, Asociația Obcinele Bucovinei din Fundu Moldovei, Asociația „Produs în Bucovina”, Asociația Meșterilor Populari din Bucovina și Asociația pentru Turism din Bucovina.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a spus că la acest târg se vor promova două teme, respectiv Suceava-destinație europeană de excelență și programul turistic „Crăciun în Bucovina” cu accentul pe gastronomia zonei, dar vor fi promovate și meșteșuguri, un meșter în lemn și un altul în încodeiat ouă făcând demostrații practice.

„Ne propunem să declanșăm o acțiune mai consistentă de promovare a Bucovinei folosind mediul on-line”, a anunțat Gheorghe Flutur.

El a spus că în cadrul târgului vor fi lansate aplicații și materiale de promovare ce pot fi accesate în mediul on-line.

Astfel, va fi prezentată o aplicație „Bucovina” accesibilă gratuit pentru Android, și în timp foarte scurt și pentru IOS, și un film „Patrimoniul cultural al municipiului Suceava” care poate fi vizionat doar cu ochelari Virtual Reality. Totodată, va fi lansat și fimul „Municipiul Suceava-destinație de excelență”, care va fi prezentat în Gala de premiere, când Suceava va primi premiul EDEN și va fi disponibil pe youtube.



Aplicațiile sunt realizate de o firmă în colaborare cu CNIPT, iar inițiativa privată a venit după apelurile lui Gheorghe Flutur la întâlnirile cu operatorii din turism ca și mediul privat să se implice în promovarea turistică a zonei.

El a subliniat că aplicațiile on-line au ca scop promovarea zonei astfel încât turiștii să fie atrași să vină în zonă „ca să vadă originalul”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version